Skjermdump: Youtube

Veien videre: Fight Night Boston

Søndag natt fikk vi nok en gang se et UFC-belte skifte eier. Hva blir det neste for vinnerne fra UFC Fight Night Boston?

Francisco Trinaldo

Foto: Youtube

Skjermdump: Youtube

Francisco Trinaldo ser ut til å ha tatt kardiotreningen seriøst, og har endelig begynt å holde ut alle tre rundene. Kampen mot Pearson var teknisk og god, og Trinaldo så ut til å ryste Pearson ved flere anledninger. Kickboksingen var klinisk, og selv om Trinaldo ikke overimponerte, tok han en fortjent dommeravgjørelse.

Bør møte: Michael Chiesa

Fortjent dommeravgjørelse til side, Trinaldo har på drøye 16 måneder opparbeidet seg en seiersrekke på fem i UFCs tøffeste divisjon. Selv om Ross Pearson var det første halvstore navnet i denne seiersrekken, fortjener Trinaldo likevel topp 15-matching. Chiesa har nylig slått seg inn i topp 15 etter en imponerende seier over Jim Miller. Chiesas svært grapplingtunge stil vil skape en interessant utfordring for kickboksingen til Trinaldo.

Sett stemningen med videopakken.

Travis Browne

Det var ikke uten bismak vi så Browne hamre inn en seier mot Matt Mitrione. To stygge eyepokes endret kampens karakter, og Mitrione virket betydelig mer hodeløs i måten han stormet frem på etter å ha fått finger nummer to i sitt høyre øye. For all del, jeg sier ikke at det var intensjonelt fra Brownes side, men det endrer kampen såpass mye at det bør få mer alvorlige konsekvenser enn advarsler. Nedtakningen og avslutningen på bakken var likevel upåklagelig, og Browne viste oss en noe mer ukjent side av gamet sitt denne kvelden.

Bør møte: Junior dos Santos

Browne fortsetter å holde seg relevant i tungvektstoppen, på tross av relativt nylige tap mot Fabricio Werdum og Andrei Arlovski. Problemet til Browne er at han allerede har møtt de fleste som er rangert over han. Skulle Cain Velasquez tape mot Werdum på UFC 196, så vil jeg absolutt se Browne mot Velasquez. Men siden dette baserer seg på for mange eventualiteter, slår jeg meg til ro med Browne mot JDS, en kamp som slettes ikke er så verst den heller.

Æsj. Foto: Youtube

Æsj. Skjermdump: Youtube

Eddie Alvarez

Det var slettes ikke alle som var enige i dommeravgjørelsen i favør Alvarez, men en seier på papiret er en seier på papiret. Det ble en låst, stillestående kamp, der Alvarez hadde lært av Clay Guida, Rafael dos Anjos og Gilbert Melendez – vil du slå Pettis må du presse ham opp mot buret og begrense bevegelsesmulighetene hans. Pleier slike kampplaner å bety heidundrende underholdning? Nei, som regel ikke. Ei heller ble det slik denne gangen. Men en papirseier er en papirseier, selv om

Bør møte: Nate Diaz

Diaz vant imponerende mot Michael Johnson like før jul, og kastet seg selv rett inn i tittelkampen igjen. Eddie Alvarez var tilsvarende uimponerende på søndag, og selv om han har to seiere mot toppmotstandere er de hårfine, og i min bok kan du ikke gi ham en tittelkamp med det første. I hvert fall ikke så lenge Tony Ferguson og Khabib Nurmagomedov fortsatt er i divisjonen. En kamp mot Diaz vil ikke bare være en underholdende kollisjon av stiler, men en kamp som langt på vei kan sette opp “neste” tittelutfordrer (der neste er ment i et langsiktig perspektiv).

Det var fleire som prøvde å stjele overskriftane under helgas UFCs stevne, men Nate Diaz trakk moglegens det lengste strået. På ekte Diaz-vis. Skjermdump: YouTube

Blir Diaz neste motstander for Alvarez? Skjermdump: YouTube

Hør om UFC Fight Night Boston i MMA-Revyens podcast.

Dominick Cruz

The Dominator viste at han ikke bare var verbalt overlegen TJ Dillashaw, men han hadde fordelen i fotarbeid også. For en utøver Cruz er! Det er regelrett kunst det han driver med i de tre første rundene, og hans evne til å treffe uten å bli truffet er han alene om i verden. Dillashaw slo godt fra seg i runde fire og fem, men de tre første var tydelig Cruz. Nå får vi håpe at Cruz vanskeligste motstander, hans egen kropp, ikke ødelegger for ham i tiden fremover.

Bør møte: Urijah Faber

Uansett hvem som vant denne kampen, hadde det resultert i en gøy kamp mot Faber. Endelig kan vi nå fullføre trilogien mellom Faber og Cruz (hovedsakelig i mangel på andre utøvere modne for en tittelkamp), og med det avgjøre en gang for alle hvem som er best av dem. Pluss at det er ekstra gøy med Cruz-kamper når han møter noen fra Team Alpha Fail, for da åpner han virkelig den verbale konfektesken.

Leave A Comment