Både Christoffer Darre og Luan Frantzen stakk av med amatørtitler fra BCMMA12 (Foto er hentet fra BCMMA på facebook).

Norsk MMA-rapport Oktober #2

Nils-Henrik Tjikkoms med raskt retur og ny kamp, Tony Blomqvist proffdebuterer og imponerende oppvisninger fra nordmenne i BCMMA der Darre og Frantzen tok hjem amatørtitler.

Tre norske proffkamper denne helgen, samt en amatør-debut, fordelt på to arrangement. Dessuten har vi det meste av resultater og snacks fra forrige utgave av norsk MMA-rapport, inkludert en rikholdig mengde videomateriale fra kampene nederst i saken.

Ultimate Warrior Challenge

Nils-Henrik Tjikkom møter Tom Mabandla på UWC lørdag 17. oktober. Kampen kommer i kjølvannet av et tap Tjikkom gikk på den 3. oktober. Tjikkom tapte tidlig i første runde på en rear naked choke og var mer enn motivert for å få en rask revansj.

– De siste ukene har jeg vært litt mer sulten på seier, forteller Tjikkom til MMA-Revyen.

– Ikke at jeg ikke var sulten sist, men faen heller, jeg hater å tape!

Kristian Lapsley er klar for proffkamp nummer to.

Kristian Lapsley er klar for proffkamp nummer to.

Utover tapet er Nils-Henrik veldig fornøyd med å få gå i buret igjen så raskt etter den siste kampen. Som kjent mener Tjikkom at det å få stå der inne er en belønning i seg selv.

Med to kamper så tett er det alltids en god risiko for overbelastning, men det er ikke Tjikkom bekymret for.

– Oppkjøringen til denne kampen har egentlig kun vært videreføring av forrige oppkjøring. Kjenner at kroppen er sliten nå og at det skal bli godt å ta fri en uke eller to, heldigvis kjenner jeg hverken noen skader som ligger på lur eller tegn på overbelastning – enda, forteller Tjikkom.

Motstanderen til “MMA-Samen” er en brawler, men planen er mye den samme som sist kamp.

– Jeg kommer til å starte med boksing og ettehvert sikte meg inn på en double leg. Jeg må stå lavere enn sist og skyte først.

Også på ny i aksjon har vi Kristian Lapsley. Han møter Marvin Adamaj, i følge Ultimate Warrior Challenge på nett. Lapsleys siste kamp, og seier, var i A Warrior of Life den 9. mai. Der slo han Radislaw Drakowski, en sent innbyttet motstander i en tøff kamp.

The Zone FC

To ulike debuter foregår i Trädgårn, Gøteborg, på The Zone FC. Tony Blomqvist debuterer i proff og Fredrik Sjølie debuterer i amatør. Blomqvist har fem amatør-kamper bak seg, med en samlet 3-2 historikk i følge The Zones hjemmesider. Begge konkurrerer for Frontline Academy.

Sjølie og Blomqvist

Jack Hermansson står i hjørnet til begge debutantene (utklipp hentet fra thezonefc.com).

– De er begge to sinnsykt klare, forteller en engasjert Jack Hermansson til MMA-Revyen.

– Gutta har aldri trent så bra som de har i forkant av denne kampen. Fredrik Sjølie har vært med oss en god stund, mens Tony Blomqvist er ganske ny på laget vårt. De har begge hatt mer og mer fokus i treningen sin. Fredrik er i svært god form, både fightermessig og fysisk, forteller Hermansson.

Det er Jack Hermansson og Mohsen Bahari som står for treningene til begge to, og for Sjølie sin del er han nå spent og gira på å få satt ut teknikkene i live. Sjølie er 28 år gammel, har trent MMA i fire år, samt gått merkekamper, men dette er første gang han konkurrerer under fullkontaktsregler.

– Det var på tide at jeg konkurrerte nå, sier Sjølie, som går første kamp på kveldens kort, allerede klokken 18.

I følge 28-åringen så kan man jo ikke bare trene, men spille kamp også, og for å dra en parallell til fotball.

Motstanderen Carl-Johan Hoel har en del mer erfaring enn Sjølie, men Sjølie ser ikke på det som noen utfordring nødvendigvis.

– Vi har jo de beste trenerne.

 

OVERSIKT, KAMPER 3. OKTOBER

Proff:
Nils-Henrik Tjikkom (Ålesund BJJ) møter Tom Mabandla, ved UWC, England.
Kristian Lapsley (Sarpsborg Chi Kickboksing og MMA) møter Marvin Adamaj, ved UWC, England.
Tony Blomqvist (Frontline Academy) møter Saeed Ganji, ved The Zone FC i Gøteborg, Sverige.

Amatør:
Fredrik Sjølie (Frontline Academy) møter  Carl-Johan Hoel, ved The Zone FC i Gøteborg, Sverige.

Kommer 23. oktober:
Det er fortsatt slik at Emil Weber Meek er klar for å møte Kai Puolakka (11-5) på Cage 32 den 23. oktober i Helsinki.

 

Resultater 3. oktober.

Battle of Copenhagen

Det gikk ikke veien for Ole Magnor på Battle of Copenhagen den 3. oktober. Magnor møtte Aslan Bibulatov på kort varsel på hovedkortet til det danske arrangementet. Kampen gikk i utgangspunktet etter planen, skriver Magnor på sin facebookside.

– Første runde gikk etter planen. Jeg gikk ut fresh i andre runde og fortsatte å dominere.

Deretter traff Bibulatov med et svingslag som rystet og svermet på Magnor. Etter å ha tatt mange slag i dobbelguard kom et slag gjennom som tvang dommeren inn etter for mange ubesvarte slag.

Magnor står nå med 0-2 i profesjonell historikk og er plaget av noen sær-norske MMA-problemer, nemlig få kamptilbud. Som MMA-Revyen skrev i forrige utgave av Norsk MMA-rapport var det 18 måneder siden Magnors proffdebut på The Zone FC i Sverige.

BCMMA#12

Det var litt av en kveld for de norske amatørene på British Challenge MMA lørdag 3. oktober. Fire norske kamper resulterte i fire norske seiere. Jørgen Indsetviken og Andreas Endrerud fra Hønefoss Fight Gym vant sine kamper i henholdsvis catchweight (180lbs) og fjærvekt. Du finner video av kampene nederst i artikkelen, under “Øvrig Mediekok”.

Christoffer Darre (Sarpsborg Chi Kickboksing og MMA/Frontline Academy) hadde stor suksess med sin call-out fra forrige besøk hos BCMMA. Kampen hans endte i seier på TKO i første runde etter en overveldende oppvisning.

Darres motstander får seg selv mountet ved å prøve en nedtakning med hodelås opp etter veggen. Det kan se ut som et forsøk på et kast, men det slår kraftig tilbake på briten. Han nekter å slippe den keitete hodelåsen og ender naturligvis med å bli mountet. Derfra begynner Darre å slippe løs slag fra topp. Darre er en lang bantamvekter og får en usannsynlig mengde kraft i svingslagene fra toppen. Kampen ender offisielt som TKO som resultat av “unanswered strikes”, men Darres motstander er åpenbart bevisstløs når dommeren går inn i situasjonen.

En maktdemonstrasjon fra Christoffer Darre.

Christoffer Darre er BCMMAs nye fjærvektsmester etter kampen sin den 3.oktober foto:privat).

Christoffer Darre er BCMMAs nye fjærvektsmester etter kampen sin den 3.oktober foto:privat).

Fluevekterne har også fått en ny konge. Luan Jashari Frantzen gikk en tøff kamp mot James Hadley, som så ut som om den skulle stoppe brått i runde to.

LuanFrantzen

Luan Jashari Frantzen fra Oslo Fight Centre gjorde en tøff kamp og er nå BCMMAs nye fluevektsmester i amatør (Foto: BCMMA).

Etter å ha hatt noe ujevn kontroll i første runde ble Frantzen tatt ned i andre og holdt på bakken. Hadley holdt god kontroll og fikk jagd Frantzen fra vondt til verre posisjonsmessig. Når det står ett minutt igjen i andre runde setter Hadley inn en rear naked choke. Frantzen gir tommel opp, men det er åpenbart at han kommer til å få flere problemer, fordi teknikken sitter så dypt som den kan. Hendene er skjult bak hodet til Frantzen, og briten har fanget den ene armen i en av krokene fra ryggen. En god stund ser det ut som om nordmannen kommer til å besvime, men så kommer Frantzen seg mirakuløst ut og gjenvinner guard fra topp. En utrolig innbitt kamp der Frantzen holder det meste av kontrollen stående gjennom gode knær og kroppsslag, og ikke minst, overlever at kampen av og til går mot ham.

 

 

OVERSIKT, KAMPER 3. OKTOBER

Proff:
Ole Magnor (Novus Academy) tapte til Aslan Bibulatov, på en andrerundes TKO ved Battle of Copenhagen.

Amatør:
Christoffer Darre (Sarpsborg Chi Kickboksing og MMA/Frontline Academy) vant mot Jason Collins, kampen var for BCMMAs amatørtittel i bantamvekt. 
Luan Jashari Frantzen (Oslo Fight Centre) vant mot James Hadley på en enstemmig dommeravgjørelse (29-28). Kampen var for BCMMAs amatørtittel i fluevekt. 
Jørgen Indsetviken (Hønefoss Fight Gym) vant mot Lukas Sasori en catchweight-kamp på 81,6 kilo i BCMMA.
Andreas Endrerud (Hønefoss Fight Gym) vant mot Ayat Karamii en fjærvektskamp på BCMMA.

 

Øvrig Mediekok

Cagebloggen har tatt en prat med noen av utøverne som har prøvd seg på landslagsuttaket. Intervju med Marianne Eriksen (Hønefoss Fight Gym) Tone Vannebo (Sarpsborg MMA) Sissel Brynjulfsen Hansen (Spartacus MMA) og Camilla Mannes (Karmøy MMA) lørdag 12. september på NMMAF Tryouts til det Norske MMA Landslaget. Sted: Oslo Fight Center

Under finner du alle tilgjengelige kamper fra BCMMA, samt post-fight-intervju med Frantzen fra severemma.com.

HAR VI GLEMT NOEN? GJØR OSS ALLE EN TJENESTE: KONTAKT@MMAREVYEN.COM

VI ØNSKER ALLE LYKKE TIL!

Leave A Comment