Ole Magnor sliter med å få kamper, men Battle of Copenhagen står for tur (foto: privat).

Norsk MMA-rapport – Oktober #1

Ole Magnor går Battle of Copenhagen, en amatørtittel står på spill i BCMMA og resultater fra lørdag 26. september, der Håkon Foss vant kampen MMAViking.com omtaler som “Nordic Fight of The Year-candidate”.

Den første MMA-rapporten denne måneden omtaler en rekke kamper som finner sted den 3. oktober, samt en utvidet månedsoversikt for oktober. Du får også alle resultatene fra lørdag 26. september lengre nede i artikkelen. Til slutt i artikkelen er det både highlights og intervjuer å kose seg med, under kategorien “øvrig mediekok”.

Battle of Copenhagen

Ole Magnor, fra Novus Academy, går sin andre proffkamp lørdag 3.oktober i København. Kampen er satt opp på kort varsel, bare ti dager, mot Aslan Bibulatov. Bibulatov har tre seire og et tap.

Det er snaue 18 måneder siden pro-debuten til Ole Magnor, som var i The Zone FC 13 i Sverige. Inaktiviteten til 27-åringen er på ingen måte en ønskesituasjon.

– Det har vært veldig vanskelig å få matcher. Nordiske fightere har et godt rykte, så det kan bli skralt med god matching. Det siste tilbudet jeg fikk var en å møte en tidligere tungvekter i -84, forteller Magnor til MMA-Reyven.

Se også intervju nederst i saken, der cageblogg snakker med Ole Magnor og Ståle Nyang fra Novus Academy.

Ole Magnor finpusser på teknikker nest siste dag før kamp, her sammen med trener Ståle Nyang foto:privat).

Ole Magnor finpusser på teknikker nest siste dag før kamp, her sammen med trener Ståle Nyang foto:privat).

Føles det greit å bli satt inn på så kort varsel? Var det en noen som måtte trekke seg fra en kamp?

– Jeg vet ikke hvorfor den ble satt opp på bare to ukers varsel, men jeg er ikke erstatter for noen. Det er bare så enkelt at man må ta det man får under disse omstendighetene.

Magnor konkurrerer i weltervektsdivisjonen og har tatt av to kilo hver dag siden søndag for å komme seg mot vekten.

– Jeg bruker GSP sitt waterloading-system, og det har fungert veldig bra for meg. Det er ikke engang sikkert jeg må i badstua før innveiing.

Novus-fighteren er også tilknyttet Rumble Sports i Danmark, under ledelse av Tue Trnka. Gjennom Rumble har Magnor fått en speiderrapport på motstanderen Aslan Bibulatov.

– Han elsker overhåndsslag, elsker press og er en god bryter. Jeg har ikke vært i Rumble på et halvt år, men jeg har svært god sparring i Novus, særlig gjennom Mats Rolfsen og Joackim Hallum, men jeg har fått spesiell hjelp fra Atle Mikkelsen, som har skjerpa albuene og knærne mine stående. Jeg forventer en god utøver i Bibulatov, men har planen klar. Han skal få kjørt seg med knær og albuer når han skyter inn.

 

BCMMA 12

En av landslagsutøverne fra 2014, Christoffer Darre, fra Sarpsborg Chi Kickboksing og MMA og Frontline Academy, går kamp for amatørtittelen i bantamvekt hos BCMMA. Thomas “Saint” Robertsen, også fra Sarpsborg Chi, har tidligere holdt amatør-mellomvektstittelen i samme organisasjon.

Les intervjuet med Christoffer Darre fra landslagsuttaket 2014.

Les intervjuet med Christoffer Darre fra landslagsuttaket 2014.

– Jeg og Thomas er jo som brødre, forteller Darre til MMA-Revyen, bare en halvtime før innveiing i BCMMA, miljøet i klubben han kommer fra betyr alt.

‘Tittelen betyr også mye, men først og fremst for klubben, mener Darre, som selv staket veien til tittelen.

– Sist kamp jeg vant i BCMMA var mot en som skulle være utfordrer for tittelen. Derfor gjorde jeg en “call out” på tittelen etter den kampen. Det var nok grunnen til at jeg fikk sjansen også. Det er absolutt kulere å vinne en tittelkamp, enn bare en kamp, men samtidig er det veldig bra med prestisje for klubbene jeg representerer, forteller Darre.

– Vi har vokst opp sammen på Sarpsborg Chi og holdt sammen i mange år. Det er klart man blir sammensveiset når man trener i et lite miljø.

Darre har hatt en lang amatørkarriere, men er fortsatt usikker på om amatørtittelen skal bli kronen på verket, eller om han vil forvare den også før han tenker på proff-debut. Også han har hatt problemer med nye motstandere frem mot denne kampen.

– Det har vært litt demotiverende på vei inn mot kampen, fordi til tider har motstandere trukket seg og kampen har stått i fare.

Darre kan fortelle at han har hatt hele fire motstandere til bantamvektstittelen lørdag. Nå har han fått ny motstander i siste liten, en lettvekter som skal komme seg ned til bantamvektsgrensen på 61,4 kilo.

– Jeg er motivert nå. Jeg føler meg bedre enn alle motstanderne jeg har blitt tilbudt, men jeg er selvsagt spent på hvor stor han blir.

Planene fremover for Christoffer Darre fortsatt under diskusjon. – Jeg deler tiden min mellom Sarpsborg Chi og Frontline Academy nå. Jeg skal snakke med Chris Ngo, som er hovedtreneren min der og Mohsen Bahari og Jack Hermansson fra Frontline om veien videre, forteller den forhenværende landslagsutøveren.

Ikke bare en, men to titler på spill

Enda en amatør-tittel står på spill hos BCMMA. Luan Jashari Frantzen fra Oslo Fight Centre går for fluevektstittelen i organisasjonen.

frantzen

Vektkuttet gikk med nød og neppe. Dette er første tur ned i fluevekt, skriver trener Thomas Moon Lee på facebook i etterkant av innveiingen.

 

To landslagsutøvere fra Hønefoss Fight Gym i aksjon

Dessuten går to utøvere fra Hønefoss Fight Gym amatørkamper på kortet. Andreas Endrerud og Jørgen Indsetviken er begge utøvere på det norske amatør-landslaget sitt 2015/2016-kull i henholdsvis fjærvekt og weltervekt. Indsetviken blir 23 år om en knapp måned og har allerede fire amatørkamper bak seg. Hovedfokuset i oppkjøringen har vært styrke og kondisjon. Målet er at Indsetviken skal ha mer i tanken og være raskere i møte med en tyngre motstander.

Jørgen Indsetviken har mange amatørkamper og merkekamper bak seg. Kampen på BCMMA er amatørkamp nummer fem.

Jørgen Indsetviken har mange amatørkamper og merkekamper bak seg. Kampen på BCMMA er amatørkamp nummer fem.

– Jeg fikk i utgangspunktet en annen motstander som var en veldig god, teknisk striker med noen bra submisssions stående bak seg som vi har forberedt oss på, men fikk for en liten stund siden melding om at han var ute med skade. Den eneste erstatningen var en motstander som går i en vektklasse over meg. Siden jeg går i 77 og han 84 ønsket vi catchweight på 80,5 da dette er midt i mellom, men fra deres side var det 82 eller no deal, så da takket vi ja og håper det går veien, forteller Indsetviken.

22-åringen ser an kampene på landslaget før han tar stilling til en pro-debut.

– Proff har jo alltid ligget i bakhodet, og planen er per dags dato å se hvordan det går frem mot sommeren. Er kommet inn på landslaget i MMA så jeg blir der og får testet meg skikkelig. Er jeg fornøyd med kampene skal du ikke se bort i fra at jeg går over til pro neste høst når landslaget har gjort jobben sin.

Kommer i oktober

Emil Weber Meek er klar for å møte Kai Puolakka (11-5) på Cage 32 den 23. oktober i Helsinki. Dette blir Meeks første forsøk på å gjenreise en seiersrekke etter to uheldige utfall i Polen. Det tvilsomme tapet til Piotr Danelski ble omgjort til “No Contest” etter klage fra Meek, og da Meek møtte Albert Odzimkowski på FEN 8 i juli måtte nordmannen gi tapt mot slutten av første runde og tapte på teknisk knockout. Finske Kai Puolakka har de fleste av seirene sine på submission.

Tony Blomqvist går sin pro-debut i svenske The Zone 16. oktober. På samme kort går Fredrik Sjølie sin første amatørkamp. Begge fightere kommer fra Frontline Academy.

Den 24. oktober skal Robin Alexander Halvorsen, fra Prestige MMA, etter planen gå kamp igjen, og gjør slik sin andre amatørkamp på fire uker. Han møter Grant Koonson på Combat Challenge North East.

Oversikt, kamper 3. oktober

Proff:
Ole Magnor (Novus Academy) møter Aslan Bibulatov, ved Battle of Copenhagen.

Amatør:
Christoffer Darre (Sarpsborg Chi Kickboksing og MMA/Frontline Academy) møter Jason Collins, kampen er for BCMMAs amatørtittel i bantamvekt. 
Luan Jashari Frantzen (Oslo Fight Centre) møter James Hadley. Kampen er for BCMMAs amatørtittel i fluevekt. 
Jørgen Indsetviken (Hønefoss Fight Gym) møter Lukas Sasori en catchweight-kamp på 81,6 kilo i BCMMA.
Andreas Endrerud (Hønefoss Fight Gym) møter Ayat Karamii en fjærvektskamp på BCMMA.

 

Resultater 26. september – IRFA9, M4tC og Contenders EA

IRFA 9

Som vi skrev om i septembers versjon av norsk MMA-rapport, gikk hele fem nordmenn profesjonelle kamper i september, samt tre gikk amatørkamper.

Håkon Foss i post-fight intervju (foto: facebook).

Håkon Foss i post-fight intervju (foto: facebook).

Vi begynner med det største kortet. IRFA 9.

Joachim Tollefsen gikk på sitt første tap da han møtte Guram Kutateladze. Etter kampen skriver Tollefsen på sin facebook-side at han kommer til å vokse mye på kampen.

– Det gikk uheldigvis ikke min vei i går. Følte at jeg aldri kom helt i gang. Tapte på poeng, men til gjengjeld fikk jeg gått en jævlig tøff kamp tiden ut.

Bedre gikk det for Håkon Foss, som var headliner på stevnet. 29-åringen er endelig tilbake etter 17 måneder på hylla etter sin siste seier, som var hos Cage Warriors i mars 2014. Frontline-fighteren fikk også rett i at denne kampen var en god anledning til å få mer oppmerksomhet for ferdighetene sine. I etterkant av seieren har Foss gått seiersrunden hos fightermag.se, mmaviking.com og mmanytt.se, hvor han uttalte at han nå var klar for å ta tronen i Norden.

MMAViking.com sin play-by-play kunngjorde kampen til å være en “nordic fight of the year candidate”.

Made 4 the Cage

Torbjørn Madsen og Edvin Eldholm fra Team Heavy Rain hadde også et blandet resultat. For andre gang på rad mister Torbjørn Madsen motstanderen sin. Forrige gang skjedde dette samme kveld som innveiing, men lørdag 26. september kom nå denne nyheten samme kveld som kamp. Årsaken: magesmerter som minnet om influensa.

So summary: My opponent pulled out day of the fight due to claims of flu-like symptoms. I’m not impressed. He looked…

Posted by Torbjørn Madsen on Sunday, 27 September 2015

Nå er spørsmålet om “third time’s the charm” for Torbjørn Madsen i engelske kamper. Lykken snudde imidlertid for hans makker, Edvin Eldholm, som tok med seg en enstemmig dommeravgjørelse tilbake til Bergen.

Hovedsponsoren til M4TC, fightstorepro.com, erklærte kampen til “Fight of the Night”. Eldholm dominerte grapplingen og hadde fordelen gjennom hele kampen, og grunnet solid innsats og en manglende vilje til å gi seg fra Gregson stjal de to showet.

Edvin Eldholm (t.h) sammen med motstander Paul Gregson (hentet fra Eldholms fan-side på facebbook).

Edvin Eldholm (t.h) sammen med motstander Paul Gregson (hentet fra Eldholms fan-side på facebbook).

 

Contenders EA

Nils-Henrik Tjikkom gikk dessverre på tap i hovedkampen på Contenders EA. Tapet kom i første runde til en rear naked choke. “MMA-samen” var naturlig nok skuffet, men til NRK Sàpmi sa han at hvilen etter et slikt tap får vente.

– Du vet hva de sier, ingen ferie etter tap! Jeg skal tilbake når den første anledningen kommer.

Grunnet at en motstander trakk seg, ble det satt opp amatørkamp mellom Luke Sebastian Santarelli og Sigmund Hollerud. Innenfor norsk amatør- og profesjonell MMA tilhører denne helnorske kampen en sjeldenhet.

– Det var litt uggent da jeg fikk vite at jeg skulle møte Sigmund, forteller Luke Sebastian Santarelli til MMA-Revyen.

– I utgangspunktet må vi jo holde sammen, vi nordmennene. Det er jo små miljø og ikke veldig behagelig å måtte møte andre nordmenn. Samtidig måtte jeg bare møte opp, være proff og gjøre jobben min.

Santarelli har to semi-pro kamper og en merkekamp bak seg. Kampen mellom ham og Hollerud gikk i lettvekt, men Santarelli er til vanlig fjærvekter.

– To ganger på rad har jeg mistet fjærvekter-motstanderen min og måttet sagt ja til en lettvektskamp.

Fremtidsutsiktene fra Stavanger-fighteren er tvetydige. – Jeg vil i utgangspunktet gjøre proff-debut så snart som mulig, men jeg har bestemt meg for at jeg vil føle meg klar først. Kanskje gå for en amatør-tittel, forteller Santarelli, som nettopp har gått inn i MMA Trondheim ettersom han har begynt å studere ved NTNU.

Den andre amatør-kampen på kortet endte med en TKO i tredje runde i favør Robin Alexander Halvorsen fra Prestige MMA.

 

OVERSIKT RESULTATER 26.september.
PROFESJONELLE KAMPER:

Håkon Foss (Frontline), slo Zebaztian Kadestam, via delt dommeravgjørelse (29-28, 29-27, 28-29).
Joachim Tollefsen (Frontline) tapte til Guram Kutateladze, IRFA 9 via enstemmig dommeravgjørelse.
Torbjørn Madsens (Team Heavy Rain) motstander trakk seg på Made 4 the Cage.
Edvin Eldholm (Team Heavy Rain), slo Paul Gregson, via enstemmig dommeravgjørelse på Made 4 The Cage.
Nils-Henrik Tjikkom (Ålesund BJJ) tapte til Jamie Powell, via rear naked choke 2:08 ut i første runde på Contenders EA.

AMATØRKAMPER:

Luke Sebastian Santarelli (MMA Trondheim) vant mot Sigmund Hollerud (Frontline), via TKO i andre runde på Contenders EA
Robin Alexander Halvorsen (Prestige MMA) vant mot Baginski, via TKO i tredje runde, på Contenders EA (kampen går i K1 på grunn av motstanderbytte).

 

ØVRIG MEDIEKOK

Denne uken ble en highlight av Kenneth Bergh sluppet på youtube. Kos deg med ett minutt med nonchalant kaos sammen med Bergh, som nå er 2-0 i pro, i lett-tungvektsklassen.

Kenneth Bergh the fighter

Cageside.no selger ikke bare MMA-utstyr og klær (du kan kjøpe Håkon Foss sin t-skjorte der akkkurat nå, faktisk og 75% salget går til fighteren). Cagebloggen, en videblogg med aktuelle fightere er tilbake, denne gang med overnevnte Ole Magnor og Ståle Nyang.

Cagebloggen – Ståle Nyang og Ole Magnor

 

Har vi glemt noen? Gjør oss alle en tjeneste: kontakt@mmarevyen.com

Vi ønsker alle lykke til!

 

Leave A Comment