Håkon Foss headliner svenske IRFA 9 lørdag 26. september (foto: MMA-Revyen).

Norsk MMA-rapport – september 2015

En bråte med norske MMA kamper finner sted lørdag 26. september. Håkon Foss headliner IRFA 9 mot Zebaztian Kadestam og en rekke unge proffer prøver lykken i England.

Lørdag 26. september er datoen. Hele tre kort har flere enn to norske utøvere på hvert av dem. Vi gir deg oversikten, samt muligheter for streaming der det er tilgjengelig, i denne utgaven av norsk MMA-rapport.

Se nederst i posten for en full oversikt.

International Ring Fight Arena 9 (IRFA), Sverige.

Håkon Foss (toppbildet) og Joachim Tollefsen fra Frontline Academy går sine henholdsvis sjette og tredje proffkamper lørdag. Håkon Foss får anledning til å headline eventet og møter Zebaztian Kadestam, en svensk fighter oppgitt av Sherdog.com å være fra Legacy MMA og ha en profesjonell seiershistorikk på sju seire og ett tap. Kampen går i weltervekt. Foss gleder seg veldig til å headline for første gang.

– Jeg har vært co-main-event før, men ikke headliner, forteller Foss, som tilsynelatende ikke lar seg påvirke av det ekstra presset.

– Det føles greit. Jeg føler meg konfortabel med det. Ekstra øyne er bare bra. Businessmessig er det store fordeler med det.

Foss håper den ekstra oppmerksomheten vil komme godt med i jakten på sponsorer og gode kamper fremover. 29-åringen gikk sin siste MMA-kamp for Cage Warriors, som nå ligger på is, og tok seieren med et triangle da han møtte Per Franklin.

– Etter å ha vært på hyllen siden mars 2014 føles det som om jeg har vært på 17 måneders treningsleir. Det skal bli så deilig å endelig entre buret igjen.

Motstanderen, Zebaztian Kadestam, er en svensk striker. Foss, som har fulgt tett på svensk MMA forteller at han er et velhypet prospekt. Kadestam er thaibokser som har gått mange kamper i Asia, men recorden er vanskelig å bedømme.

– Han har gått mot flere nobodies, og noen av kampene har vært mot motstandere med 0-5 kamphistorikk.

Kadestam er protegèet til Ole Laursen, som driver Legacy Gym. Laursen, også kjent som “Iron Fist”, er en velkjent dansk-fillipinsk Muay Thai-utøver. For å venne seg til denne tekniske dimensjonen av kampen har Foss inkludert sparring med Robert Paulsbyen, som nettopp vant Europamestertittelen i W.A.K.O. I tillegg til det høye nivået Paulbyen bidrog med har Foss trent med resten av topp-utøverne på Frontline.

– Jeg hører folk snakke om ringrust. Kanskje første runde blir litt rar, men siden jeg har holdt så høy kvalitet på sparringen og simulert kampfølelse tror jeg det skal gå veldig bra.

Eventet skal sannsynligvis sendes på svenske TV4 sport. Det er foreløpig ukjent om en stream på nett blir tilgjengelig.

tollefsen-stolpe

Joachim Tollefsen, 2-0, fra Frontline Academy er et av de større prospektene for tiden. Han gjorde stor suksess i amatørverdensmesterskapet i 2014 (foto: privat).

Joachim Tollefsens tredje profesjonelle kamp er mot Guram Kutateladze, en georgisk fighter som står med fire seire og to tap på sine seks kamper.

Da MMA-Revyen fikk tak i Tollefsen torsdag var det en meget motivert fighter vi snakket med.

– Jeg er langt mer motivert enn vanlig. Han jeg møter er tøff. Han trener på Allstars så det gjør at hele greia blir ekstra spennende. Det er jo litt rivalerisering mellom Norge og Sverige og vi er da representanter for de to beste gymmene, Frontline og Allstars.

Det er mer enn bare en god kamphistorikk i følge Tollefsen. Kutateladze har bare gått tøffe kamper. Den Oslo-baserte fighteren håper kampen kan føre til et solid hopp i anseelse. Forberedelsene er unnagjort, og nå står bare vektkuttet igjen.

– Kampen går i -70. Jeg ligger bare noen kilo unna nå. Jeg kommer nok til å ligge to over når jeg reiser i morgen (fredag) og så tar jeg de siste i badstuen.

Som hjørnemenn har Tollefsen både Jack Hermansson og Mohsen Bahari.

Made 4 The Cage, England.

Bergenslaget “Team Heavy Rain” har en god plassering på den engelske organisasjonen Made 4 The Cage sitt kort lørdag. Edvin Eldholm har tidligere gått i organisasjonen og møtte på et tap da han i mai møtte Adam Proctor. Etter tapet står Eldholm med to seire og to tap på historikken og møter denne gang lokale Paul Gregson. For Eldholm er kampen en ny start, først og fremst fordi kampen går i lettvekt.

– Ny vektklasse, nye muligheter! På tide å bli seriøs. Akkurat like jævlig å kutte på 77kg som 70, så null stress. – Edvin Eldholm

Kampplanen er klar, i følge Eldholm.

– Jeg skal sette meg i respekt med en gang, og jeg tror ikke dette går tiden ut. Styrken er med meg ned en vektklasse og jeg kan holde et langt høyere tempo enn tidligere!

Torbjørn Madsen har ikke hatt kamp satt opp siden han ved siste reise til England fikk trukket motstander i siste liten. Madsen står fortsatt med en seier og ingen tap i sin profesjonelle historikk og møter Stephen Fairbairn. Madsen kjenner at det er lenge siden.

– Det er altfor long time coming! Jeg er giret og nå er det bare godstemning. Tidenes smootheste camp og cut. Gjengen på Bergen Grappling m/venner har vært fenomenale og vi har fått kjørt oss beinhardt. Nå er det bare å gjøre dette, tingen vi trener og brenner for. “Team Heavy Rain” kommer for å stjele showet!

Med på laget er grapplingtreneren for bergenslaget og nyslått svartbelte i Brasiliansk Jiu-Jitsu, Eivind Windsrygg. Han føler seg sikker på utgangspunktet til bergensgutta.

– Treningsleiren har gått kjempefint. Alle faktorene er på plass for at dette skal gå veien.

Hovedsparringspartner i Team Heavy Rain. Navnet ser ut til å ha satt seg, til Torbjørn Madsens (avbildet) store glede i følge Edvin Eldholm.

Torbjørn Madsen (1-0) fra Team Heavy Rain får endelig ny kamp, etter lang ventetid (foto: MMA-Revyen).

Alexander Jacobsen, også fra “Team Heavy Rain”, skulle i utgangspunktet også gå kamp på kortet, men måtte tidlig avlyse. Etter å ha gått en tøff profesjonell K1-kamp i Bergen, den første under de nye nasjonale reglene, ble det litt for mange skader til å hoppe rett inn igjen.

Made 4 The Cage skal etter planen live-streames. Det er foreløpig ikke kjent når de norske fighterne starter sine kamper, men Madsen selv anslår at hans kamp starter rundt klokken 20:00, og at Eldholm sin kamp følger 60-90 minutter senere.
Link til live stream

Contenders EA, England.

Nils-Henrik Tjikkom går sin andre profesjonelle kamp på Contenders EA. Første kamp går klokka 18:30 lokal tid, men det er usikkert når Tjikkoms kamp skal i gang.

Les intervjuet vårt med Tjikkom før kampen

På samme kort går Luke Sebastian Santerelli fra MMA Trondheim amatørkamp, og Sigmund Hollerud fra Frontline Academy går sin andre amatørkamp. Hollerud støttes av hjørnemann og aspirerende pro-fighter Joseph Karim fra Frontline Academy.

Også på Contenders EA skulle Robin Alexander Halvorsen gå amatør-kamp, men grunnet at motstanderen trakk seg er denne kampen endret til K1 med ny motstander. Robin Alexander Halvorsen kommer fra Prestige MMA i Fredrikstad. Klubben huser én profesjonell MMA-utøver, Tommy Claussen.

Kommer i oktober

meek-stolpe

Emil Meek er en av Norges mest profilierte MMA-utøvere. Nå er MMA-Trondheims Meek bekreftet med ny kamp den 23. oktober i Helsinki (foto: MMA-Revyen).

Det er forventet mange interessante kamper for oktober innen norsk MMA, deriblant topp-kamper. Imidlertid er en av dem kjent allerede nå. MMAViking.com melder fredag 25. september at Emil Weber Meek er klar for å møte Kai Puolakka (11-5) på Cage 32 den 23. oktober i Helsinki. Dette blir Meeks første forsøk på å gjenreise en seiersrekke etter to uheldige utfall i Polen. Det tvilsomme tapet til Piotr Danelski ble omgjort til “No Contest” etter klage fra Meek, og da Meek møtte Albert Odzimkowski på FEN 8 i juli måtte nordmannen gi tapt mot slutten av første runde og tapte på teknisk knockout. Finske Kai Puolakka har de fleste av seirene sine på submission.

 

 

 

Full oversikt under.
Profesjonelle kamper:

Håkon Foss (Frontline) mot Zebaztian Kadestam, hovedkamp på IRFA 9.
Joachim Tollefsen (Frontline) mot Guram Kutateladze, IRFA 9.
Torbjørn Madsen (Team Heavy Rain) mot Stephen Fairbairn på Made 4 The Cage.
Edvin Eldholm (Team Heavy Rain) mot Paul Gregson på Made 4 The Cage.
Nils-Henrik Tjikkom (Ålesund BJJ) mot Jamie Powell på Contenders EA.

 

Amatørkamper:

Luke Sebastian Santarelli (MMA Trondheim) mot ukjent på Contenders EA.
Sigmund Hollerud (Frontline) mot ukjent på Contenders EA
Robin Alexander Halvorsen (Prestige MMA) vs Baginski på Contenders EA (kampen går i K1 på grunn av motstanderbytte).

 

Vi ønsker alle sammen lykke til!

Har vi glemt noen? Gjør oss alle en tjeneste: kontakt@mmarevyen.com

 

Comments
One Response to “Norsk MMA-rapport – september 2015”
  1. Henning Svendsen says:

    Jørgen Indsetviken og Andreas Endrerud fra Hønefoss Fight Gym går i Oktober.

    Samme gjør Christoffer Darre fra Sarpsborg Chi Kickboksing & MMA.

Leave A Comment