Vektkutting kan gjøre de fleste sultne. 16 måneder uten kamp hjelper heller ikke. (Foto: E. W. Meeks Facebook-side)

Hulken ut av dvalen

Lørdag går Emil Weber Meek sin første MMA-kamp siden 2013, når han møter ubeseirede Piotr Danelski i buret. Danelski får hilse på en sulten, sulten ‘Hulk’.

16 måneder. Et helt år og litt over en årstid til. Så lenge er det siden forrige gang Emil Weber Meek knocket ut en motstander i MMA-buret. De som vet hva som bruker å skje når Meek entrer buret forstår dermed at det er 16 måneder siden hans forrige kamp. Men nå…

Nå er Hulk tilbake.

Og han vil aller helst fylle magen med nye KOs og erfaringer for å ta igjen det tapte året.

Hør hele intervjuet med Emil Weber Meek i Episode 92 av MMA-Revyen.

ENDELIG TILBAKE

Akkurat som tilfellet er med hans kollega Thomas Formo: Emil Weber Meek har gått lenge uten kamp. Nå er han endelig både skadefri, ferdig med ferie og booket til en kamp – alt på en gang. Lørdag er det Polen som får hilse på Meek og hans ferdigheter.

– Jeg er veldig gira, absolutt, sier 26–åringen selv om sin første kamp siden november 2013.

Den kampen, en KO-seier over Per Franklin, gikk under Superior Challenges banner i Göteborg. Ellers har Meeks proffkarriere bragt ham til England, Sveits og Danmark. Nå står Polen for hulkens føtter.

Stevnet går av stabelen 14. mars i Hala SDS i Szczecin, helt nord-vest i Polen. Arrangøren, Arena Berserkerów, har gitt Meek et godt inntrykk så langt.

– Det er et ganske stort opplegg om du sammenligner med skandinaviske arrangører. Det kommer vanligvis mellom tre og fire tusen tilskuere til stevnene deres. Det blir mye trøkk, sier han.

10974344_1083662498326185_2917890795263294803_o

Arena Berserkerów 7 går av stabelen i helgen (Foto: Arena Berserkeróws Facebook-side).

Som Thomas Formo var inne på i vårt intervju med ham: Det skader ikke å ha etablerte kontakter i Polen om man ønsker å gå kamp der. Meek fant sin kobling.

– Piotr Baginski er trener hos Berserkers Gym og står som arrangør. Jeg kjenner da en person som kjenner Baginski, og det er slik denne muligheten åpnet seg for meg, sier han.

MØTER ‘LANKY’ POLAKK

Meeks motstander på lørdag er Piotr Danelski. Polakken er en høy weltervekter som ikke har smakt på følelsen av å tape så langt i sin tre kamper lange proffkarriere. I Google Translate-tiden vi lever i er Meek selvsagt ikke veldig interessert i å dele sin kampplan/game plan/plan gry med oss, men motstanderens styrker forteller han litt om.

– Han er typisk polsk, en tøffing som pusher på. Han er ganske høy og flink til å bruke rekkevidden sin. Bra submissions på bakken. Typisk sånn lanky fighter. For å være helt ærlig tror jeg det kommer til å gå veldig bra å møte en sånn type fighter, men man vet jo aldri før kampen er i gang.

– Det kan hende jeg må vinne veldig overbevisende for å få tallene på min side.

Etter en vinter som på sett og vis har vært preget av tøff matching for norske fightere, kan en 3-0 fighter som proffdebuterte sent i 2013 se ut som overkommelig motstand for den hakket mer rutinerte hulken, men kamp er kamp, proffnivået i Polen er høyt, og for Meek går denne kampen går på bortebane.

– Jo, det ser ut som en bra kamp for meg, men man får ingenting gratis. Kampen går jo også på hans hjemmebane, så det kan hende jeg må vinne veldig overbevisende for å få tallene på min side ved en eventuell dommeravgjørelse. Kanskje jeg må satse på å vinne på knock-out, men så vet man jo ikke hvor mye som skal til før at de stopper kampen heller, sier Meek, uten at han vil si så mye mer om hvordan han evt. skal oppnå sin femte TKO-seier i buret.

ZUFFA I DET FJERNE

At matchmaker Joe Silva på direkte spørsmål fra Meek svarte at nordmannen bare er et par seire fra å bli UFC-aktuell, later ikke ut til å ha påvirket Hulk nevneverdig. Han sier seg i det store og hele enig i Silvas vurdering, minst.

– Man må først og fremst være aktiv – det er kanskje det aller viktigste. Det er godt å endelig ha en kamp igjen i så måte, samt at jeg har en positiv record. Men jeg ønsker jo selv først og fremst å bygge opp litt mer erfaring, sier Meek.

Et helt 2014 på benken var da heller ikke en del av Meeks opprinnelige progresjonsplan, men at 2015 skal bli et mer aktivt år for ham enn hva fjoråret ble ser ut til å være oppnåelig nå som hjulene ruller igjen.

– Det har begynt å ta seg litt opp nå. Jeg har fått noen tilbud, men det er gjerne i tiden rett etter man har vunnet en match at man blir tilbudt flest muligheter. Optimalt sett ønsker jeg å gå fire kamper i år. Det hadde vært perfekt.

ONKEL REISENDE MEEK

Til tross for et stillesittende 2014 sett fra et kamp-perspektiv; Emil Weber Meek brukte ikke akkurat tiden uten kamp til å sitte i ro. I tillegg til å dukke opp på diverse sponsorarrangementer drar han først og fremst på tur for å lære.

– Det var bare wi-fi som manglet!

– Jeg tror i hvert fall at jeg er den norske fighteren som reiser mest. Jeg har jo ikke noen fast trener her i Norge, og da må man ta ansvar for å utvikle seg selv. Jeg synes det er veldig viktig å reise litt rundt til andre plasser og trene med gode utøvere, sier Meek.

Hulkens ferskeste turné tok ham til Sverige, der han tilbrakte mang en treningstime med høyaktuelle Andreas Ståhl og flere andre kjente svenske MMA-navn.

– Jeg fikk tilbud om å leve og trene i Umeå i en uke, så jeg dro dit og trente med Ståhl og Tor Troeng. Så skulle Ståhl rett videre til Stockholm og trene hos Allstars, så da fikk jeg tilbud om å bli med der og, forteller Meek om sin øst-svenske ekskursjon.

Tross glamorøse navn på atleter og gym, det er ikke noen luksustilværelse å være MMA-fighter på treningstur.

– Jeg trente med Allstars i ti dager. Sov på en luftmadrass i en tom leilighet med en Playstation 4 og en TV uten sokkel. Alt man trenger altså, det var bare wi-fi som manglet!

RE-ENTER SULTEN HULK

Det eneste Emil ‘Hulk’ Weber Meek mangler akkurat nå er at treningen gir utslag i form av proffseier nummer seks. Han er veldig glad for å være tilbake og sier seg fornøyd med lørdagens motstander, Piotr Danelski.

– Vi har gode nok kontakter i det polske MMA-miljøet til å sortere gode tilbud fra de dårlige. Jeg syntes dette var et kjempebra tilbud. Jeg har fått relativt god tid på å forberede meg og møter en fighter som har omtrent like mye erfaring som meg. Det er absolutt snakk om god matching, sier Meek.

I tillegg til sine tre av tre mulige seire som proff, har 25-år gamle Danelski også en fin amatørkarriere bak seg (5-2). Meeks motstander hører dessuten til hos Arrachion Olsztyn, samme gym som huser UFC-tittelutfordrer Joanna Jedrzejczyk og Sengoku-veteran Mamed Khalidov.

Piotr Danelski (3-0) møter Emil Weber Meek (5-1) den 14. mars. (Foto: Berserkers Arenas Facebook-side).

Piotr Danelski (3-0) møter Emil Weber Meek (5-1) den 14. mars (Foto: Arena Berserkeróws Facebook-side).

Hulkens seks proffkamper har aldri vært i nærheten av å gå tiden ut og havne i dommernes hender. På bortebane mot en ubeseiret fighter ønsker han da heller ikke å friste skjebnen.

– Det er ikke noen lett match, så det er klart at jeg bare må gå inn der og vise null nåde – kjøre på alt jeg kan. Gi ham helvete.

Emil Weber Meek (5-1) mot Piotr Danelski (3-0) går av stabelen i Szczecin, Polen, som en av hovedkampene ved Arena Berserkerów 7. Hvorvidt kampen blir sendt på VGTV er for øyeblikket uvisst.

Hør hele intervjuet med Emil Weber Meek i Episode 92 av MMA-Revyen.

Følg Emil Weber Meek på Facebook, Twitter eller Instagram.

Leave A Comment