I spissen av nytt fight team

Torbjørn Madsen er blandt frontmennene i Bergens nyoppstartede MMA-lag.

Sammen med sparringspartner Edvin Eldholm har Torbjørn Madsen startet Bergens nyeste fight team. Madsen og Eldholm, som tidligere var en del av Fitness First-teamet, ønsket i større grad å styre sin egen treningshverdag.

– Vi tar med oss erfaringer fra Hønefoss Fight Gym, fra Fitness First og litt fra Tristar, og så kjører vi vårt eget opplegg, sier Madsen.

Hovedtanken bak det nye teamet er imidlertid en opplevelse av at Bergen er en veldig god kampsportby med mange dyktige utøvere, men med en manglende felles arena.

– Folk er spredd for alle vinder. Mange vi vet er veldig flinke, og som vi har en god tone med, har vi aldri trent med. Det gir ikke helt mening.

Madsen peker på spesielt nivået på kickbokserne i Bergen. Flere bergensere har verdensmestertittel i kickboksing, og det er mye kompetanse å innhente der.

Invite only

Madsen er imidlertid klar på at det nye teamet ikke er for hvem-som-helst. Fokuset vil være på MMA-trening. Styrke og utholdenhet får utøvere trene på egenhånd.

Vi fungerer som et invite only-parti. Vi forventer at du er i form, og har ikke tid til at folk skal stå og hoppe tau i en time.

De er heller ikke interessert i å stjele utøvere fra andre team. Målet er å knyte til seg interesserte, kompetente utøvere som brenner for MMA.

– Laget passer for de som er litt over gjennomsnittlig entusiastisk for kampsport, sier Madsen.

Ambisjoner

Teamet samles tre ganger i uken for striking-trening, og to ganger i uken for Submission Wrestling, noe de kombinerer med Bergen Grapplings timer.

– Submission Wrestling-timene er åpne for alle, men det blir noe annet når det er snakk om striking, sier Madsen.

De overordnede ambisjonene er en kombinasjon av grobunn for proff-MMA i regionen, samt personlig utbytte. Madsen peker på et tomrom i Bergen hva gjelder tilbud til kampsportutøvere med proffambisjoner.

– Vi vil starte et seriøst MMA-tilbud her i Bergen. Det er noe vi mener ikke helt eksisterer, i hvert fall ikke på den måten vi vil gjøre det.

Madsen er også klar på at både han selv og Eldholm tjener på flere utøvere på høyere nivå i regionen. Men per idag er ikke målet å drive business på dette.

– Vi kjører ikke en så business-like modell som for eksempel MMA Trondheim. Jeg er student, Edvin jobber, så vi har ikke ressurser til det.

Han åpner imidlertid for økt satsing på sikt.

– Ja, hvis vi blir bitt av basillen. Foreløpig handler det mest om å starte et sted der folk kan trene og ha det gøy.

Team Heavy Rain

Teamet trener i Bergen Grapplings lokaler like ved bystatsjonen. Per idag har ikke det nye teamet et offisielt navn, men drodlingen med navneforslag har ikke latt vente på seg.

– Vi har tentativt lagt frem “Team Heavy Rain” i og med at det er en regnby. Edvin er fortsatt skeptisk, men jeg er helt overbevist, ler Madsen.

Håper på ny kamp

Madsen selv har ingen ny kamp planlagt ennå. Etter å ha mistet en kamp på kort varsel i oktober i fjor, har han ennå ikke funnet en ny motstander. Madsen trener likevel jevnt, og understreker at han leter kontinuerlig etter ny kamp for tiden.

– Jeg ble tilbudt en kamp, men det var fra de samme folkene som forrige gang, og de vil jeg helst ha minst mulig med å gjøre.

Det betyr ikke at han ikke er forberedt. Madsen ligger i hardtrening, og venter egentlig bare på en motstander.

– Jeg er klar når som helst på seks uker varsel, avslutter Madsen.

Leave A Comment