Coolbet-tipset: UFC Milwaukee

MMA-Revyen gir deg oddstips for UFC Fight Night Milwaukee i samarbeid med Coolbet.

Coolbet-tipset er et samarbeid mellom MMA-Revyen og Coolbet. Foran hvert UFC-stevne predikerer Andreas vinnerne i hver av kampene med sin prediksjonsmodell. Dokumentasjon av modellen kommer snart til mmarevyen.com, og du kan følge alle prediksjonene på Oddsbloggen. I spalten Coolbet-tipset trekker vi ut de mest interessante kampene fra prediksjonsmodellen der vi tror Coolbet bommer.

Høy risiko?

Jeg er en miks av risikoavers og risikosøkende i denne spalten, men i dag vet jeg ikke helt hvilken av de to jeg er. Det er ingen virkelig lange underdogs på UFC Milwaukee, men stort sett rimelige 60/40 matcher over hele linja, men ispedd noen toss-ups (50-50). I prediksjonsfiguren på oddsbloggen finner jeg noen få soleklare favoritter. Det er Sergio Pettis og det er Jim Miller. Det er bare det at disse to modellfavorittene er Coolbets underdogs. Sett så rart?

Modellen gir Pettis 83 prosents sjans for å vinne og Miller 68 prosents sjans til å vinne. Dette tilsvarer henholdsvis 1,20 og 1,47 i desimalodds. Sjansen for å vinne i prosent er det vi mener med den implisitte sannsynligheten gitt i desimaloddsen. Samlet vil dette gi en sannsynlighet for at begge vinner på 56 prosent (1,70 i desimalodds).

Coolbet gir Pettis 2,45 i desimalodds, altså en 40 prosents implisitt sannsynlighet. Miller får 3,40 i desimalodds, som tilsvarer en implisitt sannsynlighet på 30 prosent. Samlet gir Coolbet da en desimalodds på seier for disse to på 8,3, med en implisitt sannsynlighet på 12 prosent.

Her er det vel penger å tjene?

Jeg har sett etter grunner til at dette er et resultat av blind modell, men kan ikke finne noe. Med blind modell så mener jeg at vi som fans kan se når en fighter definitivt ikke kommer til å vinne, på grunn av spesielle forhold eller historisk kunnskap om UFC, mens modellen har sammenstilt alle stats og bryr seg bare om informasjonen den blir matet. Det eneste jeg kan se som gjør Font til favoritt mot Pettis er at han kommer ned fra bantamvekt. Men mange av oss vet jo at det ikke er noen grunn til å anta at vektklassedropp er synonymt med seier? Det er nok av eksempler som tyder på det rake motsatte.

Edit: Jeg har fått påpekt at Pettis går opp, ikke at Font går ned. Det kunne ikke falle meg inn at nr 2 i flue gikk opp til bantam, men det er slik det blir når folk venter på at fluevekt faller sammen, sant eller ei. I lys av at Pettis går opp, er det fortsatt et godt tips? Vel, det er ikke klart om det å gå opp eller det å gå ned er en åpenbar fordel, men i det siste har det vært en del flere suksesshistorier tilknyttet det å gå opp. Vi kan fort ende med en Jedrzejczyk-Shevchenko-situasjon, der det raskt blir åpenbart at den eneste sjansen JJ har til å vinne er på poeng, til dels grunnet størrelsesforskjeller. Jeg tror fortsatt tipset står, men nå er det nok litt mer risikabelt. 

Miller er gammel og har tapt en del kamper, men det har også Oliveira. Alder og antall kriger kan være greia med Millers underdogstempel, men fyren har jo stats fra helvette for å ha tapt fira av sine siste fem. Og han kommer fra seier. Det er alltid bra.

Jeg foreslår ikke noen simpel kombo i dag. Jeg foreslår to single og en dobbel. Med for eksempel 100 kroner kan det se slik ut:

Pettis def Font 80,85
Miller def Oliveira 112,2
Dobbel 274,89
Sum 467,94

Med tre ulike spill kan vi redusere risikoen fra 8,3 i odds til totalt 4,6 i odds.

Men gjerne go crazy og sett alt på kombo og gå for gull. Jeg tror jeg vil kjøre den litt safe.

Se resten av prediksjonene på MMA-Revyens oddsblogg.

Sjå resten av prediksjonane på MMA-Revyens oddsblogg.

Sjå resten av prediksjonane på MMA-Revyens oddsblogg og sannsynlegheit for siger for kvar utøvar på MMA-Revyens oddsblogg.

Leave A Comment