Jack Hermansson går sin tredje UFC-kamp søndag (Foto: Håkon Jørgensen - hakonjorgensen.com).

UFC Stockholm: Tre kamper du bør se

UFC er endelig tilbake på skandinavisk jord. Vi har tatt et nærmere blikk på tre av kampene under den kommende gallaen.

Det er ikke ofte vi skandinavere er forunt storfint besøk av MMA-verdens fanebærer, UFC. Det som virkelig skulle være en feiring av at norsk MMA endelig er i sentrum av begivenhetene fikk seg et tilbakefall da Emil Meek måtte ut med skade for noen uker siden.

Likevel har vi fortsatt Jack Hermansson med i dansen. Og vi håper en revansjelysten Jack tar nye steg i UFCs kompetitive mellomvektsdivisjon.

NB! MMA-Revyen returnerer med kampkompis-konseptet. Følg med på våre sider for en podcast av stevnet.

Dersom vi tar av oss de skandinaviske brillene så må man imidlertid kunne si at UFC Fight Night: Gustavfsson vs Teixeira ikke er det mest betydningsfulle UFC-kortet. Heldigvis ivaretar UFC tradisjonen med at Fight Night-kortene skal ha et solid underholdningspotensial.

Volkan Oezdemir vs. Misha Cirkunov

Lett tungvektsdivisjonen i UFC var i sin tid en av de mest kompetitive divisjonene i sporten. Den tid er forbi. Da Anthony “Rumble” Jackson valgte å legge opp etter tapet mot Daniel Cormier, for å starte opp en legal hasjbutikk, havnet divisjonen virkelig i et vakuum. Alle sitter mer eller mindre stille og venter på at Jon Jones skal få lov til å gå kamp igjen under UFC 214, 29.juli.

Følg med på VG.no for Andreas’ analyse av hovedkampen mellom Aleksander Gustafsson og Glover Teixeira.

Derfor har vi plutselig tid til å forholde oss til Volkan og Misha. To tilsynelatende ukjente fjes i sporten, men begge må sies å være svært spennende prospekter. Volkan Oezdemir ble aktuell over natten da han slo Ovince Saint Preux i en kamp han tok på kort varsel. En split decision seier mot OSP var tydeligvis nok til å plassere han som UFCs femte høyest rangerte lett tungvekter.

Misha Cirkunov på den andre siden har med fire seire, på like mange kamper, kjempet seg til en hederlig syvende plass på den samme rangeringen. Som vi i MMA-Revyen synger på 17. mai: «Ja, vi elsker UFC-rankings…» (Ironi er en dyd.) Det vitner liten tvil om at disse prospektene er trukket frem til relevans av det sorte hullet etterlatt av Jon Jones.

Vinneren her er plutselig inne i det aller ypperste selskapet i lett-tungvektsdivisjonen. Vi håper på en underholdende kamp fra to fightere som har alt å vinne. Vårt heteste tips er at vår latvisk-canadiske venn med russiske aner tar denne. Misha Cirkunov, altså.

Jack Hermansson vs. Alex Nicholson

Norsk-svenske Jack Hermansson, går nå sin tredje UFC-kamp til stor glede for oss. Mannen den blide og joviale Hermansson skal møte er den mindre sympatiske Alex Nicholson (7-3). At Nicholson er mindre sympatisk har gått igjen hver gang han går kamp, hvor stempelet som “douchebag” blant fansen øker parallelt. Nok en gang er han på da han i anledning helgens kamp postet kommentarer som “I’m gonna break your skull” under videoer som Hermansson har lagt ut på sosiale medier.

En av svakhetene til Nicholson, foruten dårlig og mindre kreativ drittslenging, er at han ikke har den beste defensive boksingen. Og akkurat boksing er en arena (i tillegg til bryting) som Hermansson behersker på et teknisk høyere nivå. Trolig er dette noe Hermansson mest sannsynlig kommer til å utnytte. At Hermansson også har gode brytekapasiteter gjør at Nicholson har flere ting han må bekymre seg for.

Men med 1-1 til nå i UFC ligger det noe press på Hermansson for å levere. UFC har hatt en lei vane der de kvitter seg med nysignerte utøvere som ikke når opp etter de tre første kampene; Klarer de ikke minst to seire på de tre første kampene, eller levere på underholdningsfronten, kan det bety et avsluttet arbeidsforhold. Ikke akkurat like stor jobbsikkerhet som i den norske stat.

Likevel peker pilene mot en seier for norsk-svenske kondisjonsmaskinen på hjemmebane, og en forlenget UFC-kontrakt. Heia Jack!

Reza Madadi vs. Joaquim Silva

En av de som har en selvskreven plass på et hvilket som helst Stockholm-kort er svenske Reza “Mad Dog” Madadi. Med helgens stevne går Madadi hans sin syvende UFC-kamp, et antall som er imponerende for en skandinav. Det er ikke så rart, Madadi er en publikumsyndling. Er det noe han garanterer så er det høyoktan action, hvor han med et fighterhjerte av en annen verden kjører et høyt tempo som har vært vanskelig for motstanderne å håndtere.

Men UFC-reisen har ikke bare vært silkemyk. For noen år siden kunne det hele vært over. Madadi ble nemlig arrestert for å ha deltatt i et ran av en veskebutikk(!). Da en slik handling ikke akkurat var helt i henhold til UFCs “code of conduct” policy så UFC seg nødt til å utestenge Madadi i et par år. En smått bemerkelsesverdig hendelse som særlig en tidligere motstander husket å minne han på under en innveiing.

Men Madadis karma er langt fra å være i ubalanse. I 2012 reddet han en far og et barn fra å drukne. En soleklar heltedåd! Kanskje det var derfor Madadi kom inn i UFC-varmen igjen i 2015? Men søndag er uansett MMA-karrieren til Madadi over. 38-åringen har nemlig uttalt at søndagens kamp er hans siste i en karriere som spenner nærmere 20 kamper.

Madadis exit blir ikke enkel. Han møter fremadstormende og teknisk skarpe Joaquim Silva på kort varsel, da Marbek Taisumov måtte trekke seg grunnet en skade.

Forskjellene i disse to fighterne, hvor Madadi er som en tornado som ikke gir seg og Silva er en tekniker av rang, gjør kampen svært interessant.

Men forhåpentligvis ender Madadis karriere på en høy note, med en seier foran hjemmepublikumet.

Hele gildet ser du søndag fra klokken 16.00 på Viaplay.

Leave A Comment