Jacare Souza går kamp mot underdogen Robert Whittaker natt til søndag. I tillegg går Michelle Waterson kamp mot Rose Namajunas, før hovedkampen. skjermdump: YouTube.

UFC Fight Night: To kamper du bør se

UFC gir fansen et påskeegg fylt av godbiter natt til søndag.

Pulsen har så vidt lagt seg etter dramatikken rundt avgjørelsene i New York sist helg, men i MMA-verdenen ser vi framover. Det er igjen tid for UFC on FOX der amerikanerne kan få en gratis dose av MMAens flaggskip. UFCs mål er selvfølgelig at flest mulig blir misbrukere som oss andre. Av den grunn setter de ofte opp nok så gøyale kort, og de skuffer ikke denne gangen heller.

Følg med på VG-nett for Andreas’ analyse av hovedkampen. Hele stevnet ser du på Viaplay natt til søndag.

Rose Namajunas vs Michelle Waterson

Det er duket for toppkamp i den kvinnelige stråvektsdivisjonen når Rose Namajunas(5-3) møter formsterke Michelle Waterson(14-4). I en divisjon ettertrykkelig dominert av Joanna Jędrzejczyk er kampen om å få lov til å møte vår polske venninne langt mer kompetitiv. Og vinneren av denne kampen banker knallhardt på døra i Olszyn.

Namajunas begynner å bli et kjent navn for UFC-fansen. Etter å ha tapt den første tittelkampen for stråvektsbeltet noen sinne, har hun sett svært imponerende ut siden. Med unntak av en svært jevn titteleliminator mot Karolina Kowalkiewicz i sist kamp, som hun forøvrig tapte på split decision. Hun har sett bra ut, og har forsøkt å egle på seg Joanna i over et år med miksende hell.

Waterson, med kjælenavnet «The Karate Hottie», har lang rutine og erfaring fra blant annet Invicta FC der hun holdt atomvektsbeltet i flere år. Det ser ut til å være en voksende trend det å kombinere MMA-karrieren med en modellkarriere, og Michelle Waterson gjorde også dette i flere år inntil hun skjønte at det å banke folk på heltid var mer givende. Selv om kallenavnet refererer til en rendyrket striker har Waterson vunnet de fem siste kampene sine på submission. Hun er med andre ord relativt komplett som fighter.

Hvem av disse som er favoritt er vanskelig å si. Det er to spennende utøvere med mange strenger å spille på som møtes. Begge gjorde sitt ytterste for å sabotere det svært velproporsjonerte fjeset til Paige VanZant, og begge lyktes nå ihvertfall med å bremse opp fremgangen til den søte fighteren UFC-ledelsen helst skulle ha sett at begynte å vinne. Namajunas har riktignok forfedre fra Litauen og er dermed praktisk talt norsk sett med rødvinståkete, norske MMA-øyne.

Det er klart vi må sette vår baltiske lit til Namajunas i kveld!

Jacare Souza vs. Robert Whittaker

Etter at superstjernen Georges St-Pierre kunngjorde sin retur, ikke til hans hjemsted weltervekt, men til mellomvekt, har tittelbildet i vektklassen blitt satt i limbo. Dette har gjort at flere sterke utøvere har måttet smøre seg med noen lag tålmodighet for sjansen på en mesterkamp mot erkebriten Michael Bisping.

Ronaldo Jacare Souza(24-4) er en av disse ekstremt gode i divisjonen. Med unntak av et knepent tap mot Yoel Romero via dommeravgjørelse har Jacare vunnet alle sine kamper siden 2011. Og det er ikke rart, den atletiske brasilianeren er nemlig en av MMAs aller aller aller beste i brasiliansk jiu-jitsu – noe hans 17 submissionseire reflekterer.

Han som skal gjøre alt i sin makt for å stoppe Jacare (og i motsetning til Jesus helst ikke ønsker å havne i en krusifiksposisjon) er australieren Robert Whittaker (17-4). Etter en litt ustødig start på karrieren som weltervekter i UFC har Whittakers rangering hatt en himmelfart siden at han gikk opp til mellomvekt. En vektklasse hvor han ikke trenger å bruke… kalorier på vetkkutting. Takket være sylskarpe teknikker stående og godt nedtakningsforsvar har mannen fra “down under” akkumulert seks seire på rad.

Det morsomme er at Whittaker på denne seiersreisen har utviklet seg mye som utøver, hvor han har vist seg å bli bedre for hver kamp han har gått. Kanskje ikke rart, Whittaker er nemlig en ungfole i MMA-sammenheng med sine 26 år og kan defineres som et talent i utvikling. Sammenlignet er veteranen Jacare nesten ti(!) år eldre.

Utvikling og progresjon til tross, Jacare blir uten tvil Whittakers tøffeste motstander til nå i karrieren. En såpass tøff motstander at bare én velykket nedtakning fra Jacare kan bety et tap. Men så starter hver runde stående…og det er naturligvis her Whittaker briljerer.

Leave A Comment