Gode gamle Diego Sanchez er nok en gang i aksjon under helgens UFC Fight Night.

UFC Fight Night: Nashville

Eksentriske Mike Perry mot Jake Ellenberger og smågalne Diego Sanchez går nok en gang kamp i et spennende UFC-stevne.

UFC fortsetter tradisjonen med å sette opp underholdende kort når UFC vender nesen mot country-musikkens hjemby, Nashville. UFC Fight Night: Swanson vs. Lobov er som Fight Nights flest blottet for kamper med reell påvirkning og innflytelse over tittelkamper, men vi velger å si det på denne måten: Du vinner ikke terreng om du vinner på UFC Fight Night, men du kan jaggu tape. Vi gleder oss til det som later til å bli en morsom kveld!

Følg med på VG.no ikveld for Andreas’ analyse av hovedkampen.

Al Iaquinta har sneket seg på oss som julenatta på kjerringa. Det mest overraskende med Iaquinta er hvor lite vi prater om han. Siden han kom til UFC er hans kamphistorikk 7 – 2, men i en så kompetitiv divisjon er det faktisk ikke nok til å få nevneverdig omtale. Nå har han riktignok først og fremst brukt de siste årene på å krangle om kontraktsvilkår med onkel Dana, men dette TUF-produktet kan vise seg å være en vi snakker betraktelig mer om i fremtiden.

Diego Sanchez er en gammel kjenning, og ikke minst en svært populær utøver. Den aldrende stjernen har gjort det meste i UFC, med unntak av å holde et belte. Han startet UFC-karrieren som vinner av sesong 1 av TUF, men som vinner av den vektklassen alt for få husker. Han startet UFC-karrieren i skyggen av Griffin vs. Bonnar, en skygge han aldri helt har klart å riste av seg.

Hemmeligheten bak hans lange karriere i toppen av flere av UFCs divisjoner er at han konsekvent har latt fjeset beskytte resten av kroppen sin mot skade. For når Diego Sanchez sloss, så syns det. Denne kvaliteten har holdt han aktuell både blant fansen, og ikke minst hos Dana. Ingen har lagt igjen mer blod og svette i buret enn Sanchez.

Dette bør være en overkommelig return til buret for Al Iaquinta, men som Chael Sonnen sa da han gjorde comeback i Bellator: Ring-rust is a real thing. Iaquinta klatrer nok ikke nevneverdig på rankingen om han vinner denne, men han kan vitterlig slå seg helt bort fra enhver diskusjon.

Sanchez på den andre siden sloss nok mest for penger og underholdning om dagen, men erfaringen hans kan vise seg å bli vanskelig å hanskes med. Iaquinta bør nok forsøke å stoppe denne kampen før tredje runde. I følge Joe Rogan er Diego Sanchez tross alt verdens beste fighter i tredje runde.

Jake Ellenberger – Mike Perry

“Platinum” Mike Perry(9-1). En av UFCs mest eksentriske personligheter. På godt og vondt. Det hele startet under innveiingen før hans første UFC-kamp, hvor han ble erklært som et lite hatobjekt av fansen. Grunnen til dette var at han faket et handshake, klasket til hånden og brølte i ansiktet til Hyun Gyu Lim. Tross respektløsheten og tap av karmapoeng vant Perry via knockout.

Perry vant deretter enda en kamp via knockout og hatet blant fansen endret seg raskt til en slags halv-ironisk omfavnelse. Mannen fightet tross alt svært aggressivt uten hemninger, ga faen, var politisk ukorrekt og la ikke skjul på sine ekstreme ambisjoner om tittelbelter i ulike divisjoner. Og ikke minst det grandiose kallenavnet “Platinum”. Rett og slett en fargeklatt med gode tekniske ferdigheter stående.

Denne omfavnelsen har resultert i at Perry har blitt en slags kulthelt blant fansen.

Men Perrys kultstatus er under press. Forrige kamp ble han nemlig fullstendig avkledd av Alan Jouban, og nå møter han rutinerte Jake Ellenberger (31-12). Med en lang fartstid i toppen med mange avslutninger er Ellenberger en farlig motstander for de fleste. Karrieren til Ellenberger er riktignok på hell. Mannen har bare vunnet to av sine åtte siste kamper, og UFC-kontrakten henger dermed i en tynn tråd.

Tross dette er Ellenberger fortsatt fryktet, da han med timing og stor kraft gjorde kort prosess på Matt Brown med en fin teknisk knockout forrige sommer.

Forvent en slagkraftig kamp mellom ung og gammel, hvor varigheten av kampen neppe blir mer enn én runde.

Kongen av kampbonuser

Det er ikke bare de overnevnte kamper som er av interesse for oss fans. Kongen av kampbonuser, Joe Lauzon går nemlig kamp. På sine 27 seire så har han bare vunnet to(!) på dommeravgjørelse. I hans vektklasse, så er dette en syk statistikk, som igjen reflekterer bonusene som har krydret over han stevne etter stevne.

Submissionsjefen har vunnet hele 18 kamper på submission, et antall hans motstander fra Skottland, Steven Ray (20-6), nok har notert seg i forberedelsene. I tillegg er Lauzon giftig stående hvor han med tunge never ikke skyr heftige slagvekslinger.

Likevel er Ray, som naturligvis har kallenavnet “Braveheart”, en taktisk smart og teknisk god utøver som kan by på problemer for Lauzon. Med mindre kampen havner på bakken da…

 

Stevnet kan du se direkte og i opptak på Viaplay.no.

Leave A Comment