Chris Weidman, foto: YouTube

UFC 210: Kamper du bør se

Nattens stevne byr blant annet på en storkamp i mellomvekt, og en veteranpreget batalje i weltervekt.

UFC vender tilbake til New York med UFC 210 i Buffalo. Det ligger en «vinn eller forsvinn»-aura over dette hovedkortet. Enten om det handler om titteldiskusjon, eller om hvor vidt de fortsatt bør ha en plass i UFC. Her er to kamper å se opp for.

Les også MMA-Revyens analyse av toppkampen – Daniel Cormier mot Anthony “Rumble” Johnson – på VG sine kampsportsider i kveld.

Thiago Alves vs. Patrick Coté

Det er to ringrever som skal i aksjon når Thiago Alves og Patrick Cotè går kamp på UFC 210. Alves debuterte i UFC allerede som 22-åring. Siden da har han hatt en humpete karriere i oktagonet. Gjennom sin tid som MMA-utøver har han gjort alt fra å slå en relativt ung Matt Hughes til å være ute med skade i over to år. Alves har en kropp det har vist seg vanskelig å jobbe ned i weltervekt, men han har likevel insistert på at det er i den vektklassen han trives best.

Vi må ikke glemme at denne muay thai virtuoso en gang ble sett på som en av GSPs største trusler. Etter han returnerte fra skade har han riktignok ikke fremstått like skremmende som da. Likevel viste kampen mot Carlos Condit at det fortsatt er noe diesel igjen på tanken til Alves.

Patrick Cotè gikk kamper på den tiden alle UFC-stevnene hadde cheesy undertitler og plakatene ble laget i Microsoft Paint. Til tross for dette ser han bedre ut nå enn på lenge. Kampen mot Donald Cerrone fortalte oss det samme som fødselsattesten hans, han begynner å bli gammel. Ihvertfall med tanke på hvor lang karriere han har hatt. Likevel er det fortsatt fres i nevene på Cotè. Han klarer seg bra så lenge han slipper å møte topp fem fightere.

Alves mot Coté kommer til å bli underholdende. Dette er to utøvere som er glad i å bruke nevene. Taperen her vil nok bli tvunget til å ta en vurdering på om det kanskje er på tide å skifte yrke. Det kan bety enn noe mer forsiktig tilnærming til kampen fra de begge. De er to intelligente kjempere, men la oss håpe de legger igjen noe intellekt hjemme akkurat denne kvelden.

Gegard Mousasi vs. Chris Weidman

Dette er en ekte co-main event, en kamp som lett kunne vært main event hadde det ikke vært for Daniel Cormiers magiske vektkutt i siste sekund. På ene siden står Gegard Mousasi (41 seiere, 6 tap), en av UFCs sterkeste veteraner. Mousasis sinnsyke kamphistorikk er ikke bare basert på “tomatocans” og lette motstandere. De siste ti årene har han stort sett utelukkende fightet profilerte utøvere. Utøvere han stort sett har slått.

Gjør deg klar med Videopakken: UFC 210

Men tross de mange seirene har hollenderens problem vært at han har blitt stoppet de gangene han har snust på en mulig tittelkamp. Første gangen mot tidligere mester og Ryu fra Street Fighter-look-a-liken Lyoto Machida. Den andre gangen mot grapplingvidunderet Jacare Souza. Den tredje gangen mot Uriah Hall, som med flaks og teknikk knocket ut den defensivt sterke Mousasi.

Mousasis første knockouttap på over 40 kamper.

Tradisjonelt har Mousasi gått inn mot kampene med stoisk ro og en tilsynelatende likegyldighet, lik vår islandske venn Gunnar Nelson og vår russiske kamerat Fedor Emelianenko. Men i det siste har dette endret seg noe. Mousasi har blitt mer frittalende og har en mer fandenivoldsk holdning.

Blant annet sa Mousasi at han i motsetning til sine amerikanske- og brasilianske kolleger ikke har en “steroidedoktor” som mater han med dopingmidler. Mousasi har en vanlig lege, han.

I takt med å bli mer frittalende er også Mousasi på ny aktuell i tittelbildet. Han har vunnet fire kamper på rad etter Uriah Hall-tapet. Tre har han vunnet via knockout, èn av disse under en omkamp mot nettopp Hall. Nå venter hans største prøve siden Jacare Souza i Chris Weidman, mannen som fikk Anderson Silva til å abdisere etter å ha vært tittelholder i mange år.

Chris Weidmans soleklare interesse er en tittelbelterevansj. Etter at han mistet beltet sitt mot Luke Rockhold, tapte han på ny mot Yoel Romero. Weidman er nå mer eller mindre desperat etter å komme tilbake til storformen som engang skaffet han mesterbeltet.

Veien mot tittelbeltet blir ikke akkurat like enkel som Jesus’ inntog i Jerusalem palmesøndag. Mousasi i natt blir heller en svært tøff (påske)nøtt. Foruten å ha en av divisjonens beste jabber, er nemlig Mousasi svært farlig i alle aspekter av MMA.

Men klarer Weidman å bruke sin suverene bryting kan det bli vrient for Mousasi.

Leave A Comment