Gunnar Nelson og Alan Jouban under fredagens innveiing. Foto: YouTube.

UFC Fight Night London: Kamper du bør se

Det blir gledelig gjensyn med både Gunnar Nelson og “Mr. Finland” under kveldens stevne i London.

UFC vender tilbake til England og O2 Arena med UFC Fight Night: Manuwa vs. Anderson. En gladsak for norske MMA-fans med edruelig døgnrytme, men det betyr også at vi ser på et kort uten de altfor store høydepunktene. Likevel skal UFC ha for at de evner å sette opp gode kamper med underholdningspotensiale. Vi har tatt for oss to kamper å se opp for.

PS! MMA-Revyen kjører såkalt kampkompis, hvor de vil følge lørdagens stevnet i MMA-revyens studio. Podcasten kommer søndag på våre sider, iTunes og sosiale medier.

Gunnar Nelson vs. Alan Jouban

Den islandske jiu-jitsu-ponnien møter den amerikanske modellen i en alltid kompetitiv weltervekt-divisjon. Vår islandske venn, Gunnar Nelson, har lenge lusket rundt rett under de aller største navnene i divisjonen. Med seier her vil han igjen være der oppe i det mest eksklusive selskapet.

Etter en enormt imponerende start på sin UFC-karriere, har det stagnert noe for Gunnar. Han ble veiet, og funnet altfor lett, av Demian Maia, men fikk igjen rear-naked-choken til å sitte mot Albert Tumenov for snaut ett år siden. Siden har vi ikke sett han, så det blir spennende å se hvilken Gunnar som dukker opp i London.One-Two Knockdown Gunnar Nelson vs Brandon Thatch UFC 189

Jouban på den andre siden har vært langt mer aktiv. Ved siden av å sloss driver han med podcasting, samtidig som han holder modellkarrieren i live. Hvorfor og hvordan en modellkarriere kan være forenelig med MMA strides de lærde om, men det ser ut til å fungere godt for Jouban.

Han har vunnet de tre siste kampene sine relativt overbevisende, men er det nok til å slå Islands store MMA-sønn?

Den siste til å slå Jouban er Tumenov. Den samme Tumenov som fikk gjennomgå av Gunnar for ett år siden. Nå skal det imidlertid først og fremst ikke konkurreres om hvem som er best på å banke russere denne kvelden i London. Heldigvis for Jouban.

Det heteste tipset er likevel at Gunnar Nelson viser seg fra sin beste side igjen i London. Det er en god match up, og vi kan forvente en høykvalitets kamp.

Følg med på VG-nett for Andreas’ analyse av hovedkampen.

Arnold Allen vs. Markwan Amirkhani

For de som for to år siden fikk med seg UFCs gigastevne på Tele2 Arena i Stockholm, bet seg sikkert særlig merke til én person. Nå snakker jeg ikke om Anthony “Rumble” Johnson – som på sjokkerende vis knocket Alexander Gustafsson foran et etterhvert trøtt publikum (klokken var nærmere fem om natten) – men jeg snakker om “Mr. Finland”, Markwan Amirkhani.

Denne eksentriske og karismatiske typen fra vårt kjære naboland knocket nemlig ut stakkars Andy Ogle med et flygende kne etter bare noen få sekunder. Denne spektakulære avslutningen sikret han en bonus i Sverige, likt Conor McGregors UFC-debut i samme land.

Noen måneder etter Ogle-kampen, gikk kvinnebedåreren Amirkhani nok en kamp. Også denne kampen endte raskt, da han vant via submission i første runde. I starten av 2016 sementerte han tre seiere på rad, da han vant mot Mike Wilkinson.

Men resten av 2016 og frem til nå har Amirkhani tatt en pause. I pausen har han vært opptatt med å stoppe russiske ranere med sine knyttnever, og gjort mye sponsorarbeid.

Nå er Amirkhani, som trener sammen med Conor McGregor hos nettopp John Kavanaghs treningsteam SGB, endelig tilbake. Denne gangen mot den tøffe briten Arnold “almighty” Allen som har en lekker kamphistorikk på 11-1. Dette blir ingen lett match for finnen, ettersom den eksplosive engelskmannen stort sett utelukkende har seire via knockouts og submissions.

Da Allen på papiret er en bedre stående fighter og Amirkhanis fundament er grappling er det naturlig å tro at denne kampen står mellom hvem som dikterer hvor kampen går. Og akkurat her tror jeg Amirkhanis aggressivitet og eksplosive nedtakninger gjør han til en favoritt.

Og om vi skal vi tro Amirkhani så blir kampen en kort seanse. Amirkhani mener nemlig, på Conor McGregor-vis, at han kommer til å vinne innen 1(!) minutt.

Det hadde vært noe, da.

Leave A Comment