Derrick Lewis er klar. Bilde: YouTube.

UFC Fight Night: To kamper du bør se

I nattens stevne er det særlig to kamper som utmerker seg.

UFC reiser tilbake til Canada for en ny Fight Night på en søndag. Med en helg full av konkurranse fra andre promosjoner er nok dette et klokt valg. Med unntak av hovedkampen akkompagneres nok UFC Fight Night: Lewis vs Browne best av en litt kjedelig søndagsmiddag heller enn de svindyre flaskene mikrobrygg du har spart på i flere måneder. Likevel ligger forholdene til rette for noen underholdende kamper.

Derrick Lewis vs Travis Browne

Vi har sagt det før, og sier det igjen: Tungvektsdivisjonen i UFC er svak.

10001845Det finnes imidlertid håp. I en alder av 32 er Derrick Lewis en ungfole i en aldrende divisjon. Etter en noe snublende start på sin UFC-karriere har det etterhvert tatt av. «The black beast» står med fem strake seire i tungvektsdivisjonen, og han nærmer seg plutselig en tittelkamp selv om motstanden ikke alltid har vært like overbevisende. Når kampene attpåtil ofte slutter med en eller annen form for KO blir man fort populær i en sport der det å selge billetter er like viktig som det å finne ut hvem som faktisk er best til å slåss.

Men George Foremans tidligere elev står bokstavelig talt ovenfor en gigantisk utfordring i form av Travis Browne.

Browne er kanskje best kjent som «typen til Ronda Rousey», men vi som følger sporten tett kjenner han best som en av de heteste tungvektstalentene som aldri har fått det til å løsne skikkelig. Browne hadde ingen tidligere erfaring med MMA da han som 26-åring ble introdusert for BJJ. Siden da har den lange mannen fra Hawaii ikke sett seg tilbake.

«Hapa» har sparket og slått seg gjennom tungvektsdivisjonen, men bommet når ting virkelig har stått på spill. De siste kampene har han ikke sett spesielt bra ut, men da har han til gjengjeld tross alt møtt de to foregående belteholderne i divisjonen.

Lewis mot Browne kommer til å bli underholdende. Vinneren av denne kampen, særlig om det er snakk om Lewis, er plutselig inne i titteldiskusjonen. Så tynt er det i rekkene i tungvektsdivisjonen til UFC om dagen.

Johny Hendricks vs Hector Lombard

Om man spør et tilfeldig knippe MMA-fans om de begynner å gå lei Johny Hendricks vil du nok få mange hender i været. Jeg vet ikke om det er fordi kampene hans i det siste har vært litt tamme og kjedelige, eller om det er det faktum at han misser på vekten like ofte som han treffer. Eller kanskje er det oppsynet hans. Med brillene på ligner han da vitterlig på et av familiemedlemmene i Netflix-serien «Making a murderer»?

Om man ser på de siste kampene hans er det lite som vitner om at dette er mannen som nesten slo GSP i 2013. Likevel er det en ny Hendricks vi møter på UFC Fight Night i Canada. Han slipper det verste vektkuttet når han nå går kamp i mellomvekt. La oss håpe det resulterer i nye triks.

lombard palhares2Hector Lombard er en gammel kjenning. Gjennom en lang karriere har han rukket alt fra å holde tittelbeltet i Bellator til å bli tatt for steroidebruk.

Den gamle kroppsbyggeren ser imidlertid også ut til å ha en nedadgående kurve. Lombard er forøvrig kjent for å være glad i knalltøffe slagutvekslinger, noe som selvfølgelig alltid åpner for et høyt underholdningspotensial.

Man kan vel oppsummere med at det blir en kamp mellom mannen med så store vektproblemer at selv VGs vektklubb ikke vil ta i ham og mannen så glad i slå at det internasjonale judoforbundet sannsynligvis snart krever gullmedaljene de har gitt han refundert.

Men så lenge begge utøverne går for sin nyfunnede lidenskap vil dette bli en underholdende form for boksekamp mellom en bryter og en judoutøver.

Leave A Comment