Paige VanZant og Michelle Waterson. Bilde: YouTube.

UFC on Fox 22: Tre kamper du bør se

Paige VanZant, Urijah Fabers siste tur i oktagonet og en ny kamp fra den eksentriske “Platinum” Mike Perry.

UFC er tilbake på FOX, og tradisjonen tro skilter promosjonen med et FOX-kort som engasjerer oss uten at det påvirker fremtidige tittelkandidater eller rankinger i nevneverdig grad.

Lytt deg opp på de ferske podcastene her.

Kortet headlines av en av UFCs mest populære utøvere i Paige VanZant, først og fremst kjent for sine blonde lokker og elegante hofter, som svingte seg til finalen i den Amerikanske utgaven av ”Skal vi danse” tidligere i år. Denne opptredenen gjorde VanZant til et kjent navn selv utenfor kampsportens lukkede grenser. Og nettopp dette trekket ved VanZant kan vel sies å være en slags fellesnevner for dette kortet.

Se etter Andreas sin analyse av Sage Northcutt mot Mickey Gall på VG.no, utøvere Emil Meek har på ønskelisten.

UFC on FOX: VanZant vs Waterson preges i det store og hele av fightere som først og fremst er kjent for det de har gjort utenfor oktagonet, heller enn hva de har prestert inni. Vidunderbarnet Sage Northcutt, kjent fra realityserien ”Looking for a fight”, møter mannen som slo CM Punk, Mickey Gall.

Støtt oss gjerne gjenom vår side på Patreon.

Surferboyen Uriah Faber går sin avskjedskamp, mens Dolce Gabana-modellen Alan Jouban utfordrer skjebnen til sitt symmetriske ansikt.

Vi tror og håper på god underholdning.

Paige Vanzant vs Michelle Waterson

Det er ingen tvil om at VanZant besitter noe som gjør hun interessant. Da snakker jeg ikke bare om hennes estetiske ytre, men det at hun besitter den mye omtalte, men sjeldent observerbare, X-faktoren.

Og det rikelig av den.

VanZant dukket opp i UFC for første gang i slutten av 2014, og det var tydelig hva promosjonen ønsket å gjøre med henne. Her hadde de identifisert en fremtidig stjerne, og hun måtte bygges opp sakte og riktig. Hun ble servert svært overkommelig motstand som hun så svært imponerende mot.

Det var derfor knyttet stor spenning til den første virkelige testen hennes, kampen mot Rose Namajunas. Hadde vi her en ny Ronda, eller var hun bare ”not another pretty face”? Namajunas ble for tøff, men VanZant viste oss noe som er større enn en seier, hun viste hjerte og dedikasjon. Hun fikk bank fra start til slutt, men hun nektet å gi seg. Hun vokste hvertfall ytterligere i mine øyne, og vi må ikke glemme at jenta bare er 22 år gammel.

Les også: Videopakken: UFC on Fox

Michelle Waterson er et langt mer ukjent navn. Hun kommer fra Invicta der hun holdt atomvekt-beltet, og debuterte i UFC i midten av 2015. Siden da har hun forholdt seg inaktiv og vi kan nok forvente noe rust i nevene på Waterson. Hun har vært imponerende i Invicta, og har hakket mer erfaring enn sin åtte år yngre motstander. Waterson skal ha det tekniske overtaket, men er det nok til å stå opp mot presset og dedikasjonen til unge VanZant?

Urijah Faber vs Brad Pickett

Er det én person i UFC vi trygt og uten nøling kan plassere innenfor veteransegmentet er det strandløven fra California, Urijah Faber. På 13 år har han gått imponerende 26 kamper for UFC og tidligere WEC (søsterorganisasjon som senere ble slukt inn i UFC) – og under hele denne perioden holdt seg i toppenrangeringene.

faber

For UFC har nemlig Faber vært nøkkelen som UFC brukte for å introdusere fjærvekt og bantamvekt til publikumet for flere år siden. Og det er i disse vektklassene han nesten uten unntak bare gått profilerte kamper. Nettopp enda en profilert kamp går han i møte når han i helgen skal kjempe mot erkebriten Brad Pickett.

Den hattefine Pickett, som ser ut som en fra filmen Snatch, er ikke helt lik andre MMA-utøvere fra England som foretrekker stående kamp fremfor bryteaspektet. Faktisk så liker Pickett å blande bokseegenskapene sine med bryting, noe man som tradisjonelt har mest sett blant de amerikanske utøverne. Dette passer Faber nok utmerket, da han liker bataljer som involverer grappling og røft klinsjarbeid. Så lenge han ikke møter en som er god på leggspark så er Faber fornøyd (les: Jose Aldo vs Urijah Faber), og leggspark serverer ikke Pickett mye av.

Men dette blir Fabers siste storkamp. Faber takker med denne kampen for seg og vil heller satse på sine mange forretninger og sin egenskap som trener hos Team Alpha Male(Eller Team Alpha Fails om du spør erkefienden Dominick Cruz). Et riktig tidspunkt, da Faber har stagnert de siste årene. Men tross stagneringen håper vi han kan sementere karrieren sin med en siste seier. For det fortjener “The California Kid”.

Rick Perry vs Alan Jouban

Perry ble kjent over natten blant mange MMA fans rundt sin UFC-debut, ikke for hva han har gjort i oktagonet men for hans oppførsel under innveiingen. Her utstrakte han et falskt handhilsen til hans motstander Hyun Gyu Lim før han trakk hånden til seg og ropte mot ansiktet til den intetanende Lim. Med det fikk Platinum Mike Perry, som han helst liker å bli kalt, mange fans på nakken.

perry

Men så har det skjedd noe. Platinum Perry har vunnet to av to kamper i UFC, begge på knockout og folk har blitt litt mer kjent med “platinums”  rare og eksentriske personlighet. Han har nå gått fra hatobjekt til kulthelt med en slags ironisk distanse på utrolig kort tid.

Perrys personlighet er så vill og “out there” at folk synes det er morsomt. Og så har han utelukkende kun levert knockouts på sine ni profesjonelle kamper. For nettopp knockouts skildrer Perry fint som utøver. Han er eksplosiv, hurtig og en som liker å gi alt.

Det samme kan ofte sies om hans motstander, den tidligere profesjonelle modellen Alan “Brahma” Jouban. Jouban besitter også store knockoutevner hvor han har vunnet ni av 14 kamper på knockouts. Men der Perry bare har to UFC-kamper har Jouban ni og har noe mer rutine. Joubans siste kamper har endt i seier og han håper nå å stige ytterligere i rankingen.

Dette blir altså et slagkraftig møte med “perfekte” Jouban og den røffe eks-kriminelle Perry, hvor kampen neppe går til dommeravgjørelse.

Leave A Comment