Donald Cerrone og en mer alvorspreget Matt Brown.

UFC 206: Tre kamper du bør se

UFC 206 gir oss et solid kort med blant annet Emil Weber Meek på plakaten. Men hvilke andre kamper bør sees? Vi har satt tre bataljer under lupa.

UFC returnerer til Canandas sør-østlige byperle Toronto med UFC 206. Og her er ingen tvil om at det vil bli liv og røre for Emil og resten av fighterne som skal i aksjon –  canadierne er nemlig blant de mest høylytte publikummerne i bransjen.

Men det som i sommer skulle bli comeback-eventet til GSP har i takt med tiden blitt et langt mindre profilert kort. Når det etterhvert ble klart at GSP og UFC ikke ville komme til enighet gikk promosjonen ut at kortet skulle headlines av tittelkampen mellom Daniel Cormier og Anthony “Rumble” Johnson i lett tungvekt. 

Lytt deg opp på de ferske podcastene her.

Med tanke på hvor aggressivt det trenes hos Cormiers team American Kickboxing Academy lå det noe risiko bak det. Og joda, den noe aldrende Cormier måtte ut med nok en skade. Og Johnson? Han valgte forståelig nok å vente.

Vi sitter da igjen med en main event bestående av et interim belte for et slags interim belte (eller hvordan var det egentlig i fjærvektsdivisjonen om dagen?) mellom Max Holloway og Anthony Pettis. Dette kortet vil trolig ikke gå ned i historien som et av de mestselgende gjennom tidene, men det ligger mye underholdning her likevel.

Følg med på VG  og MMA-Revyen på Facbook for analyse levert av redaksjonen av både kampen til Emil W. Meek og hovudkampen.

Donald Cerrone vs Matt Brown

Et av de sikreste tegnene på at det er på tide å skifte sokker er at Donald Cerrone går kamp. Etter at Kelvin Gastelum nektet å la seg veie i forkant av UFC 205, ble Cerrone flyttet til 206. Og selv om man må innrømme at Gastelum-kampen ville vært betraktelig mer betydningsfull, så blir nok denne minst like underholdende.mattbrown

Etter Cerrone gikk opp til weltervekt har han sett vanvittig imponerende ut med tre ”performance of the night” på rappen. Man kan kjenne igjen den Cerrone vi husker jobbet seg gjennom lettvektsdivisjonen før han kom til kort mot dos Anjos i slutten av 2015. Likevel møter han slagkraftig motstand i Matt Brown.

Matt Brown beskrives som en ”technical brawler” som må sies å være en treffende beskrivelse. Når han tidligere har blitt spurt om hvilken strategi han har for kampen har han svart: ”Punch him in the face until he falls down.” Han har kanskje dabbet noe av i det siste, men finner han tilbake til den Matt Brown som herjet fram til 2014 så blir dette litt av et kalas. Noe sier meg at dommerne slipper å bli involvert i denne.

Doo Ho Choi vs Cub Swanson

Et av de største talentene som har dukket opp de siste årene kommer ikke fra USA, Europa eller Brasil, men fra Sør-Korea. Doo Ho Choi, med det klingende kallenavnet “The Korean superboy”, har med Conor McGregor-lignende boksepresisjon vunnet alle sine tre UFC kamper. På Knockout. I første runde.

Og vi snakker ikke motstandere av lav kvalitet, men utøvere som Sam Sicilia og Thiago Tavares.

Det interessante her er at Doo Ho Choi sin boksestil ikke er så ulik McGregor, hvor begge utøvere har hatt suksess med enkle, men treffsikre jabb-kryss kombinasjoner.

Nå tar den koreanske supergutten, med det vennlige ansiktet, et steg opp i konkurransen og møter den uforutsigbare Cub Swanson. Dette blir en stor test for Choi, da Swanson tar med seg et helt annet spekter av utfordringer enn de fleste andre utøvere. Dette går mest på ville, kreative og oppfinnsomme spark, og et ellers stort arsenal av angrep.

Men det som har talt mot Swanson gjennom karrieren er at han er frustrerende inkonsistent. Talentet er der, men han har slitt med å holde prestasjonene på et jamnt høyt nivå. Med Swanson spriker kamphistorikken. Kanskje en kamp mot superprospektet Doo Ho Choi får det beste ut av han?

Tim Kennedy vs Kelvin Gastelum

Dette er en litt spesiell kamp. Gastelum har gjentatte ganger slitt med å møte vekta, men har i forkant av UFC 206 endelig klart det. Gastelums vekthistorikk har skapt en enorm frustrasjon, ikke bare hos fans men også Dana White og UFC-ledelsen. Dette kulminerte i at han ikke engang møtte opp til innveiingen i forkant av megastevnet UFC 205. Nå er han for all tid på nåde hos White og co : Med en gang Gastelum ikke møter vekten er det sannsynligvis rett ut eller to vektklasser opp.

En annen som har frustrert Dana White er Tim Kennedy. Den frittalende, Hitler-jaktende (ja, du leste riktig) spesialsoldaten Tim Kennedy er nemlig en av de sentrale figurene bak den nye fighter-assosiasjonen som skal fremme og forhåpentligvis bedre MMA-utøvernes vilkår. Ikke udelt positivt blant pengemennene i UFC.

Nå møter de hverandre. Her vil Kennedy, som er en råsterk bryter, prøve å kontrollere Gastelum. Sistnevnte derimot vil håpe teknikk og volum skal triumfere.

Leave A Comment