Skjermdump: Youtube.

Etterdønninger: UFC 197

Pettis hyllet avdøde Prince, Demetrious Johnson er best og Jon Jones gjør det han pleier.

UFC 197 bød på svært få overraskelser, men klarte likevel å underholde i nærheten av forventningene.

Hør MMA-Revyens podcast med Kenneth Bergh.

El Cutiepie

Den søte og beskjedne meksikaneren Yair Rodriguez fortsetter å etablere seg selv som den mest spennende unggutten i UFC akkurat nå. Fra de slicke overgangene i grapplingen til de flashy og høyrisiko sparketeknikkene har Yair nå blitt et “må se”-element. TUF Latin Amerika-vinneren kryper nok inn på topp 15-listen på mandag morgen, og denne gutten har alle forutsetninger for å kunne klatre helt til topps. Tidlig stalltips fra redaksjonen: Yair Rodriguez går en tittelkamp i fjærvekt i 2017.

Yair Rodriguez pusser opp highlight reelen sin.

Yair Rodriguez pusser opp highlight reelen sin.

Kalde føtter

Beinspark ble overskriften for midtkampene på dette hovedkortet. Både Anthony Pettis og Robert Whittaker kommer til å ha problemer med å gå de kommende dagene. Spesielt ille gikk det utover Pettis, som både fikk malt om låret sitt lilla og tatovert tærne til Barboza på ribbeina. Kampen mellom Pettis og Barboza er også et godt eksempel på at stilarter gjør kamper, og at MMA-matte ikke virker. Seieren til Barboza åpner for øvrig opp en svært fullstappet lettvektsdivisjon enda mer, og kaster Barbozas navn tilbake i hatten etter at Tony Ferguson angivelig fjernet det i desember i fjor. Det blir også interessant å se hva Pettis gjør nå etter tre strake tap. Jeg tror han går ned til fjærvekt.

Skjermbilde 2016-04-24 kl. 15.19.46

Sjekk ut videopakken til UFC 197.

The pound-for-pound best

Det er ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i fluevekt, og veldig glad i Demetrious Johnson. Han er den mest komplette MMA-utøveren vi noen sinne har sett, blottet for svakheter og med et teknisk presisjonsnivå de fleste andre bare kan drømme om. Hver gang han går i buret ser vi noe nytt. Denne helgen var det knærne i klinsj som ble avgjørende. Seieren etterlater imidlertid fluevektsdivisjonen i en litt kjip posisjon: Mighty Mouse har slått alle. Dermed blir det en utfordring å matche organisasjonens mest pålitelige og aktive tittelholder fremover. DJ selv har sagt han vil sette rekord for flest sammenhengende tittelforsvar (altså slå Anderson Silvas nåværende rekord på ti forsvar), noe han trenger tre kamper for å gjøre. Likevel må man spørre seg om ikke tiden er moden for en omkamp mot Dominick Cruz, da det er en signifikant og seriøs mangel på reelle utfordrere i fluevekt slik det står nå.

Jon Jones er tilbake! Eller..?

Først og fremst, kudos til Ovince Saint Preux for å ta kampen på kort varsel, og for å holde fem runder med Jon Jones. Men hvilken versjon av Jones var det egentlig vi så? Jeg satt ikke igjen med følelsen av at vi nettopp så Johnny Bones, mannen som har fått legender til å se ut som nybegynnere siden han var 22 år gammel. Kanskje var han bare rusten, kanskje var han nervøs. Jeg tror likevel at Daniel Cormier hadde rett: DC slår den versjonen av Jon Jones vi så på lørdag.JON JONES KICK TO VITOR KNEE GIF

En annen ting som må luftes, siden du allerede har lest så langt, og derfor sannsynligvis kommer til å lese ferdig hele artikkelen, er Jones sitt frontspark mot kneet til motstanderen. Er jeg den eneste som blir irritert over det? Kanskje er jeg litt sensitiv her, men slike spark kan ødelegge en karriere. Går man for en beinlås i grappling har motstanderen i hvert fall en mulighet til å tappe, men når man blir sparket i kneet har du ikke sjanse til å gjøre noe. Jones har en lang historikk med skitne småtriks (eye-pokes er vel det mest kjente og omdiskuterte), og selv om frontspark mot kneet er effektivt, sitter en del av meg igjen og mener det er umoralsk. Jones er en god nok utøver til ikke å trenge det våpnet for å vinne.

 

Leave A Comment