Stipe Miocic og Andrei Arlovski to dager før kamp. Foto: Youtube

Veien videre: UFC 195

Hva blir det neste for vinnerne fra UFC 195?

UFC 195 ble en kamp med veldig få tydelige tapere, og kamper der den utøveren som var underlegen i store deler av kampen kom tilbake og avsluttet sterkt. Hva blir det neste for lørdag natts vinnere?

Sett stemningen med videopakken til UFC 195.

Vant: Dustin Poirier

Poirier så bedre ut enn noen sinne, og satte i samme slengen på bremsene på hypetoget til Joseph Duffy. Poirier har tydeligvis hatt godt av å kunne fokusere på andre ting en vektkuttet i treningscamp, og spesielt brytingen og toppkontrollen var på nivå på lørdag. Med dette må man virkelig anerkjenne Poirier som en faktor i lettvekt, og selv om veien til toppen fortsatt er lang, har Poirier alt som trengs for å ta steget videre.

Bør møte: Edson Barboza

Barbozas legendariske knockout av Terry Etim. Foto: Youtube

Barbozas legendariske knockout av Terry Etim. Foto: Youtube

Poirier har vært imponerende i hele UFC-karrieren, og i min bok fortjener han egentlig en høyere plass enn 12.-plass. Jeg mener Joseph Duffy er bedre enn både Bobby Green og Al Iaquinta, og syns derfor Poirier har gjort seg fortjent til en forholdsvis høy matching. Vi må ta med i beregningen hvilke utøvere han har slått i 145-divisjonen også. Barboza tapte mot Ferguson, og er i et lite limbo i lettvekt: Han slår utøvere utenfor topp 10, men sliter med topputøverne. Dermed vil en kamp mellom Barboza enten avgjøre at Poirier fortjener en topp 10, eller at han faller i nestenkategorien.

Vant: Michael McDonald

Etter over to år skadet kom McDonald tilbake og minnet oss på hvorfor vi snakket så mye om han i 2013. Han er ung, men med haugevis av UFC-erfaring, og har absolutt noe å gjøre i toppen av 135-divisjonen. Nok et tilskudd i en divisjon som virkelig har eksplodert det siste året.

Bør møte: Aljamain Sterling

Sterling har vært perfekt i UFC så langt. Man skal ikke langt tilbake i tid før fire strake seiere ga tittelsjanse i bantamvekt. En kamp mellom McDonald og Sterling vil kaste en av dem rett opp i tittelkampen, samtidig som den tapende part fortsatt er ung nok til å kunne komme tilbake. Vinn-vinn-situasjon. Dette er selvsagt med forbehold om at Sterling faktisk blir i UFC.

Vant: Brian Ortega

Ortega leverte langt under nivå i to runder. Han unngikk kraftslagene til Brandao, men hadde lite angrep å gi selv. Men akkurat som død, skatt og idiotiske innlegg i kommentarfelt, var jiu-jitsuen til Ortega uungåelig. Så snart han havnet i en god posisjon på baken fløt han fra submission til submission, og endte med å låse inn en triangle på den høyt ansette BJJ-svartbelten Brandao. Vi har mye i glede oss til fra Ortega!

Bør møte: Nik Lentz

Fjærvekt er en salig blanding av spennende talenter og utøvere som har fått sin sjanse. En utøver som ikke faller innenfor noen av disse kategoriene er Nik Lentz, en utøver som vil gi Ortega mulighet til å bevise seg mot en mer bryteorientert utøver på topp 15-nivå.

Vant: Albert Tumenov

På papiret vant han, men det føltes ikke som noen seier i det Tumenov haltet ut av oktagonet på et venstrebein han neppe kan gå på før slutten av uken. Slike kamper flytter ikke fjell, og kommer ei heller til å flytte Tumenov nevneverdig opp i divisjonen. Han viste at han hadde god boksing, men viste også at han ikke er det beistet vi trodde han var.

Bør møte: Jorge Masvidal

Den gangen Kenny Florian intervjuet Masvidal først, selv om han hadde tapt kampen. Foto: Youtube

Den gangen Kenny Florian intervjuet Masvidal først, selv om han hadde tapt kampen. Foto: Youtube

Masvidal er en ekte gamer, og en utfordring for hvem som helst i weltervekt. Han vil således være perfekt for Tumenov for å vise at han har noe å gjøre i topp 15 i divisjonen. En teknisk solid utøver med masse erfaring er akkurat det Tumenov trenger for å nå det neste nivået.

Vant: Stipe Miocic

Stipe er en munter type. Foto: Youtube

Stipe er en munter type. Foto: Youtube

Sverre fikk rett igjen! Boksingen og fotarbeidet til Stipe ble for mye, og kampen endte før den egentlig hadde begynt. De fleste er enige om at det er umulig å fornekte Miocic nå. Med fem seiere og kampen mot Junior dos Santos som sine seks siste har han fortjent tittelsjansen sin.

Bør møte: Vinneren av Fabricio Werdum og Cain Velsquez (UFC 196 6. februar)

Beklager Overeem, det ser ut til at du må vente litt til. Stipes to siste kamper har vært en totaldominering av Mark Hunt, etterfulgt av en rask knockout av Andrei Arlovski. Riktignok har vi mye spennende i tungvekt akkurat nå, men hvis ikke de siste seks kampene til Miocic gir en tittelsjanse vet jeg ikke hva som gjør det.

Vant: Robbie Lawler

Ja, gjorde han egentlig det? I en kamp der en overveldende majoritet av mediamedlemmer scoret kampen i favør Condit, valgte dommerne å tildele Lawler en syltynn seier. Lawler vant på papiret og beholdt beltet sitt, men man må spørre seg om man sitter igjen med et klart bilde av hvilken utøver som var best denne kvelden.

Du kan mene hva du vil om dommeravgjørelsen: Det er aldri kjedelig når Lawler går kamp. Foto: Youtube

Du kan mene hva du vil om dommeravgjørelsen: Det er aldri kjedelig når Lawler går kamp. Foto: Youtube

Bør møte: Carlos Condit

Jeg hater umiddelbare omkamper. Virkelig. De som kjenner til meg gjennom podcast og andre artikler vet det. Men noen ganger må til og med jeg akseptere at en umiddelbar omkamp er det eneste riktige. Kampen var dynamisk, neglebitende og underholdende. Både Carlos, Robbie og vi fans fortjener fem nye runder av dette.

Leave A Comment