Toppkampen som kom tre år på etterskudd endte med Overeem-seier. Foto: YouTube

Veien videre: UFC on Fox 17

Hva blir det neste for utøverne fra UFC on Fox 17?

Underholdende, men med et lite antiklimaks, ble UFC sin tur til Orlando i Florida. Vi ser på hvem de seirende utøverne bør møte neste gang.

Fyr deg opp med MMA-Revyens videopakke.

Vant: Karolina Kowalkiewicz

Selv om det var på kort varsel, og selv om hun var åpenbart preget av situasjonens alvor i første runde, vant Kwalkiewicz en overbevisende seier mot Randa Markos. Det som kanskje stod mest ut i kampen var hvor skuffende endimensjonell Markos virket, der hun prøvde på mer eller mindre samme kombinasjon i hele kampen. Jeg lot meg likevel imponere over strikingen til Karolina, og tror denne dama har en reell fremtid i en stråvektdivisjon som er svak for polakker.

Bør møte: Joanne Calderwood

Med tanke på at Markos var rangert som nummer syv i divisjonen før kampen, kaster dette Karolina rett inn i topp 10. Hun bør også matches deretter, men nok en gang må jeg forkynne mitt evangelium om ikke å dytte utøvere i tynnere divisjoner for fort oppover rangstigen. Calderwood, som egentlig skulle møte Paige VanZant forrige uke, vil derfor være en god test. Det er stilmessig interessant også, da Karolinas muay thai bør skape en interessant kamp mot Joannes mer utradisjonelle og brawlete stil.

Vant: Nate Diaz

Herregud som jeg har savnet Nate Diaz! Lite er som å se Diaz-brødrene flire og le av motstanderen, for så å Stockton-slappe dem i fjeset etterpå. Han ønsket en utøver som ville stå og fighte, og det fikk han i Michael Johnson. Diaz har for øvrig aldri sett bedre ut fysisk, og boksingen hans var absolutt skarp. Diaz is back!

Aldri forlat oss, Nate Diaz. Foto: YouTube

Aldri forlat oss, Nate Diaz. Foto: YouTube

Bør møte: Vinner av Anthony Pettis og Eddie Alvarez (UFC Dillashaw vs Cruz 17. januar)

Hvis MMA-matte stemmer (noe det ikke gjør), så bør Nate Diaz være nummer seks på rankingen etter denne kampen. Evig aktuell, evig topputøver – Diaz er underholdende nok til aldri å være langt unna en tittelkamp. Men med et overbevisende tap mot tittelholder dos Anjos i forrige kamp, må nok Diaz igjennom et par utøvere til – vinneren av Pettis og Alvarez er perfekt som et neste steg. Begge er nye matchups for Diaz, og begge har stiler som bør skape en interessant kamp mot Diaz. Vinneren av Diaz og Pettis/Alvarez vil også være en svært legitim tittelutfordrer.

Hør om helgens tittelkamp i årets siste podcast.

Vant: Alistair Overeem

Første runde var drepende kjedelig. 90 sekunder tok det før noen kastet et slag, og ikke en eneste kombinasjon landet i første runde. Men så tok det seg opp, da. I runde to åpnet utøverne opp, og Overeem straffet dos Santos med en perfekt venstre hook, og dommeren steg korrekt inn og stoppet kampen. Ørstas store sønn fikk rett igjen! “1, 2, 3, me fyre”, sa Overeem, og hooket seg rett inn i sin tredje strake seier. Løypa er preparert og klar.

Bør møte: Vinneren av Fabricio Werdum og Cain Velsquez (UFC 196 6. februar)

Side Brok sa det best: "Han e ein likanes kar". Foto: YouTube

Side Brok sa det best: “Han e ein likanes kar”. Foto: YouTube

Kanskje er ikke Overeem den som fortjener tittelkamp mest i den divisjonen. Stipe Miocic har sett bra ut, det samme har Arlovski. Men ingen av dem har den samme fanskaren og navngjenkjenningen som Alistair Overeem. Etter at Junior dos Santos nå tapte, er det heller ingen jeg har mer lyst til å se i en tittelkamp en Overeem. Uansett hvem som måtte vinne av Werdum og Cain setter det opp en utrolig interessant kamp med Overeem, da kickboksingen og kraften hans er en reell trussel for alle i tungvekt. Lettere og angivelig mer utholdende enn tidligere, det er nå eller aldri for Overeems tittelsjanse.

Vant: Rafael dos Anjos

Mange ting kan sies om Rafael dos Anjos. "Fargerik karakter" er ikke en av dem. Foto: YouTube

Mange ting kan sies om Rafael dos Anjos. “Fargerik karakter” er ikke en av dem. Foto: YouTube

Ja, det ble et lite antiklimaks. Man skal ikke ha favoritter som journalist, men med åtte strake seiere, en syk bestemor og et tårevått intervju på Road to the Octagon var det vanskelig å ikke ønske at Donald Cerrone endelig skulle få sin velfortjente tittel. Slik gikk det ikke, da dos Anjos effektivt og dødelig parkerte Cerrone med et kroppspark og noen nydelige kombinasjoner. Selv om undertegnede er svært posivit til at dommere stopper kampen for tidlig fremfor for sent, så føltes dette litt tidlig. Synd, for det kunne blitt så mye mer av en kamp enn det ble.

Bør møte: Tony Ferguson

Selv om alle i hele UFC vil (og bør ville) møte Conor McGregor, er ikke det i mine øyne kampen for dos Anjos. Hovedsakelig fordi dos Anjos er litt vanskelig å gire seg opp over. Da er det ingen tvil om at El Cucuy, mannen som bruker hodet sitt for å skjerme kroppen sin fra å ta imot slag, bør få neste tittelkamp. Så lenge Khabib Nurmagomedov har tenkt å skade seg hele tiden, og dos Anjos ikke akkurat tok mye skade denne kampen, håper jeg denne kampen skjer fortest mulig. Jeg står ved påstanden min fra tidligere: Tony Ferguson er tittelholder i lettvekt i 2016.

Leave A Comment