Conor "Dana" McGregor styrte alle elementene på lørdag. Foto: YouTube

Veien videre: UFC 194

Hva er det neste for de seirende utøverne fra UFC 194?

Vant: Max Holloway

- Det verste jeg har sett, uttalte en kvinnelig moteekspert undertegnede så UFC 194 med. Foto: YouTube

– Det verste jeg har sett, uttalte en kvinnelig moteekspert undertegnede så UFC 194 med. Foto: YouTube

Med helgens seier er Holloway oppe i åtte strake seiere, og har ikke tapt siden kampen mot McGregor i 2013. Holloway viste nok en gang at fotarbeidet og volumet hans er på et skyhøyt nivå, og han blir bare bedre og bedre for hver kamp. Gutten er jo bare 24 år! Holloway var aldri i trøbbel, og landet til og med kampens eneste nedtakning. The sky is the limit for denne karen.

Bør møte: José Aldo

Holloway prøvde, jeg skal gi ham det. Han hadde en kronglete, noe pinlig monolog i buret like etter kampen, og han prøvde å kle seg stilig, men det hjalp ikke: Han har ikke en underholdende personlighet, og han kommer ikke til å få neste kamp mot Conor McGregor. Det sier ganske mye om hvor ekstremt tett det er i toppen av fjærvektsdivisjonen, når en mann med åtte seiere mot høy motstand ikke får tittelkamp. En kamp mot José Aldo vil gi Holloway en mulighet til å vise at han er verdig å utfordre Conor, og gir samtidig Aldo en livslinje inn i toppen igjen. Vinn-vinn-situasjon.

Hør om UFCs superhelg i ukens podcast.

Vant: Demian Maia

Det var trist og vondt, men vakkert og imponerende. Gunnar klarte ikke å holde Maia av seg, og vi fikk se en grapplingdominans av de sjeldne. Demian Maia viste at de gamle fortsatt er eldst, og fullstendig stengte ned Gunnar Nelson i samfulle tre runder. Det er vanskelig å ikke la seg fascinere av Maias evne til å stoppe store talenter, og hans tale i favør en tittelsjanse ble tatt til hjertet av undertegnede. Maia er så god på bakken at han er en utfordring for alle i weltervekt, og i mine øyne bør en seier mot en topp 5-motstander gi han en tittelsjanse.

Bør møte: Vinneren av Johny Hendricks og Stephen Thompson (UFC 196 6. februar)

Maia har fire strake seiere, og har vunnet syv av ni kamper etter å ha flyttet ned til weltervekt. Problemet har imidlertid vært når han møter toppmotstandere. Hvis han kan komme forbi vinneren av Hendricks og Thompson, bør det sementere en tittelsjanse for Maia. Tilsvarende fortjener Hendricks/Thompson en tittelkamp om de slår Maia. Vinn-vinn-situasjon igjen!

Vant: Yoel Romero

Yoel Romero var både livlig og positiv på pressekonferansen. Foto: YouTube

Yoel Romero var både livlig og positiv på pressekonferansen. Foto: YouTube

Med sin lette, ledige stil og uotrodokse striking klarte Romero å hale i land en forholdsvis knepen seier mot Jacaré lørdag. Romero er et fysisk beist av absurde dimensjoner, men han har et helt åpenbart kardioproblem, noe vi så spesielt i tredje runde. Likevel var det imponerende, og han var svært nærme å avslutte Souza i første runde med en spinning back fist. Med syv strake seiere må han nok feile en dopingtest ganske kraftig for ikke å få neste mulighet på tittelen.

Bør møte: Luke Rockhold

I mine øyne er Yoel Romero den tredje beste utøveren i mellomvekt, bak Luke Rockhold og Chris Weidman. Han har imidlertid fortjent sjansen sin, og blir ikke akkurat noe yngre (han er 38 år). Tiden er derfor inne for å gi han muligheten, og jeg håper det skjer så fort som mulig. Jeg vil legge til at jeg tror Rockhold kommer til å parkere Romero fullstendig: Romero var ganske tom etter første runde mot Souza, og tempoet der var forholdsvis lavt.

Vant: Luke Rockhold

Det var jevnt i to runder, og svært ujevnt i de resterende halvannen rundene. Rockhold utnyttet en liten feil hos Weidman, og straffet den avtroppende tittelholderen dramatisk. Ikke ulikt våre prediksjoner ble det en avslutning via KO/TKO, og vi fikk en fenomenal avslutning på en fantastisk tittelkamp. Rockhold så bra ut, men virket åpenbart sliten allerede etter andre runde. La oss håpe det var sykdommen og antibiotikabehandlingen som var skyld i det…

Bør møte: Yoel Romero

Se over.

Både Weidman og Rockhold var tydelig preget av situasjonen. Foto: YouTube

Både Weidman og Rockhold var tydelig preget av situasjonen. Foto: YouTube

Vant: Conor McGregor

Han var favoritt, og leverte så til de grader. Tiden stod stille, og jorden sluttet å spinne i 13 sekunder før Conor McGregor viste hele verden hvorfor det var lurt å høre på hans egne prediksjoner. 13 sekunder før en venstre hook endret MMA-landskapet for alltid. Hva kan man si om en 13 sekunders knockout av en mann de fleste anså som pound-for-pound nummer én i verden, og som ikke hadde tapt på ti år?

Bør møte: Frankie Edgar, tittelholder i lettvekt, Bruce Lee, Jean-Claude van Damme, Jon Jones osv.

UFC har lenge vært kritiske til å la én person holde tittelbelter i flere divisjoner. Conor kommer til å få lov. Conor kan gjøre som han vil. Jeg håper de først gir han Frankie Edgar, for Edgar har fortjent en tittelkamp i fjærvekt. Jeg håper så at han får en tittelkamp i lettvekt, men er veldig usikker på om han slår Tony Ferguson, en mann jeg spår som fremtidig tittelholder i lettvekt.

Finn oss på Stitcher
Finn oss på RSS
Finn oss på iTunes

Leave A Comment