Edgar var fortjent fornøyd etter knockoutseieren over Mendes. Foto: YouTube

Veien videre: Las Vegas og TUF-finale

Hva blir det neste for vinnerne fra UFC Fight Night Las Vegas og finalen i The Ultimate Fighter sesong 22?

Før det braker løs med Aldo vs McGregor fikk vi servert to svært underholdende kort med viktige kamper i toppen av divisjonene. Vi ser på hvem de seirende på UFC Fight Night Las Vegas og The Ultimate Fighter sesong 22-finalen bør møte neste gang.

Lyst på litt kontekts til Fight Night Las Vegas? Sjekk ut videopakken.

Vant: Michael Chiesa

Michael Chiesa dro i land sin desidert største seier noen sinne på torsdag, og befestet med det sin posisjon i topp 15-rankingen. Noe han også gjorde, til undertegnedes store glede, var å peke ut noen han faktisk kunne tenke seg å møte. Chiesa virker til å ha skjønt at man ikke kommer fryktelig langt med å svare det generiske “I’ll fight whoever they put in front of me, man“.

Bør møte: Beneil Dariush

Selv om Dariush offisielt vant mot Michael Johnson, var det på ingen måte en legitim seier. Han skulle egentlig møte Mairbek Taisumov på nyåret, men måtte trekke seg med skade, noe som sannsynligvis fører til god timing for en kamp mot Chiesa. I tillegg til å være en utrolig spennende matching grappling-messig er dette begge intelligente utøvere som har en tendens til å “finne en måte å vinne på”.

Vant: Rose Namajunas

Vi fikk rett i påstanden om at det var teknikken til Rose Namajunas som ble avgjørende på torsdag. For et vidunder Rose er! Både stående og på bakken viste hun hvorfor teknikk slår styrke, og dominerte Paige VanZant fra første minutt til hun avsluttet kampen i femte runde.

Bør møte: Jessica Penne

I mine øyne er det altfor tidlig å dytte Rose inn i en tittelkamp. Jeg håper dermed at det ikke skjer, og baserer neste motstand deretter. Jessica Penne ble totalt parkert av Joanna Jędrzejczyk i tittelkampen, men det betyr ikke at hun er en dårlig utøver. Penne er rutinert, tøff og god teknisk, og vil dermed være den perfekte testen for Rose for å vise at hun kan nå det neste nivået.

Få stemingen med videopakken til TUF 22-finalen.

Vant: Tony Ferguson

Hvis det finnes noen igjen i hele verden som ikke digger Tony Ferguson, så bør de slutte å kalle seg MMA-fans. Kreativiteten, de uortodokse tilnærmingene og seiersevnen hans er så beundringsverdig at få, om noen i lettvekt kan klare å stoppe han. Stilen hans er så annerledes og vanskelig å forberede seg på at Ferguson i mine øyne utvilsomt kommer til å være tittelholder i lettvekt neste år.

Bør møte: Vinneren av Rafael dos Anjos og Donald Cerrone (UFC on Fox 19. desember)

Med syv strake seiere i lettvekt, og 10 og 1 i record i UFC bør veien være lagt for Fergusons tittelsjanse. Med de kvalitetene han besitter bør vinneren av The Ultimate Fighter sesong 13 være tittelholder i lettvekt innen utgangen av 2016.

Hør om UFCs superhelg i ukens podcast.

Vant: Frankie Edgar

Han motbeviste alle kritikerne, og viste at han har knockoutkraft på linje med de andre storhetene i fjærvekt. En kamp de fleste eksperter trodde måtte gå tiden ut for at Edgar skulle vinne viste seg å kun trenge to minutter og 28 sekunder for å kåre en vinner. Edgar blir bare bedre og bedre, spesielt etter at han gikk ned til sin naturlige vektklasse, og på tross av at han er 34 år har vi fortsatt store ting i vente fra denne mannen.

Bør møte: Vinneren av José Aldo og Conor McGregor (UFC 194 12. desember)

Etter tittelkampen mot Aldo, der han vant runde fire og fem, har han fem strake seiere mot toppmotstandere, og har avsluttet tre av dem. Dette er hva vi kaller en no-brainer – han bør få neste tittelsjanse. Det er imidlertid mye usikkerhet knyttet til det, da McGregor har flagget at han vil opp til lettvekt etter å ha slått Aldo.

Finn oss på Stitcher
Finn oss på RSS
Finn oss på iTunes

Leave A Comment