Hvilken prestasjon er større? Ingen, that's what (bilde youtube.com).

Etterdønninger UFC 194: Tidenes prestasjon

Hva skjer med UFC nå?

Pust ut. Det er over. Og hvilken kveld det var. Her er det vi sitter igjen med etter UFC 194. Og det er mye.

Jeg er sjokkert, og det er sikkert du også, uansett hvem du heiet på og hva du trodde kom til å skje. La oss fordøye*.

There’s only one Conor McGregor

P4P#1 er nå Conor McGregor. Det er resultatet av en knockout i MMA. Kritikere kan si hva de vil.

Hvilken kampsportprestasjon slår denne? Hva i MMAs historie er et større øyeblikk. Tenk på størrelsen av kampen, den rent mediemessige og økonomiske størrelsen først.

Deretter tenk på den sportslige størrelsen. Aldo, best i verden uansett vektklasse, med ni tittelforsvar, møtte mannen som har klatret seg opp og slo nettopp han som er rangert nummer to.

Tenk på kampen. 13 eller 14 sekunder, who cares. McGregor knocker ut Aldo. Reint og kaldt. Det finnes ikke større. Det er så stort at de følelsesmessige reaksjonene både er intense og samtidig lar seg vente på seg.

Hvilken UFC-verden er det vi går i møte nå? Hva er veien videre? UFC 200 i juli er stedet og tiden, men mot hvem og for hvilke stakes? Hvor langt kan McGregor gå denne stien?

Husker du da Joe Rogan ropte velkommen til Machida-eraen? Det har blitt mye latterliggjort over tiden, men det Rogan sa rett etterpå har ikke det. “People will be showing up to Karate gyms tomorrow”. McGregors movement-forkynnelser sprer seg allerede. Post-fight showet til Fox Sports 1 handlet nesten utelukkende om hvordan MMA trener feil.

Jaws dropped.

Jaws dropped.

Det kommer til å skje mye i vår lille MMA-verden nå. Hvem vet hva.

Blir det Frankie sin tur?

Blir det hematch?

Blir det lettvektsturné?

Alt er i spill i McGregors verden.

 

Et ord om Aldo

Jose Aldo er en hedersmann. Ærverdig.

McGregor prøvde også å uttrykke det til brasilianeren etter kampen, men det gikk tapt i kaoset og forvirringen.

Aldo har ikke kjent følelsen siden 2005 (bilde:reddit.com).

Aldo har ikke kjent følelsen siden 2005 (bilde:reddit.com).

Jose Aldo har vært en figur i toppen av UFC i så mange år nå at vi har tatt ham for gitt til tider. Hvor raskt og hvor dominant var spørsmålene foran tittelkampene hans. Nå som han har tapt – og alle taper – kan vi også feire karrieren han har hatt til nå. Vi i MMA-Revyen har hatt en forkjærlighet for ham i alle år. Som Conor McGregor sa: “I almost feel bad I’m gonna take his belt. Almost.”

Vel, stryk “almost” for min del. Stor idrettsmann. Det blir spennende å se hva han vil gjøre videre. Trist å se ham tape, men such is the fight game.

Mellomvekts store epos

Jeg var klar for at Weidman skulle vinne og jeg var klar for at Rockhold skulle vinne. Jeg forventet en kamp der begge viste hva de har. Det fikk vi.

Rockholds venstrespark er ei slegge man ikke skal møte. Ikke ta den i armen, magen eller hodet. Weidman tok dem som få andre har klart. Samtidig syns jeg Weidman var best på bakken tidlig. Første runde var så hard at de begge to gikk ut over egen energi-økonomi. Etter runde én var de slitne og det ble tydelig at dette skulle være en vilje-kamp.

Rockhold så ut til å merke kampen langt mer enn Weidman. Etter han kollapset etter seieren fortalte han om ulike sykdommer. Weidman har også konkurrert syk før. Dette er et nydelig eksempel på kampsport på sitt beste. Man går inn, med enorm selvtro, og man overvinner seg selv og situasjonen.

Rockhold er nå mellomvektsmester i UFC og det føles naturlig, egentlig.

#Yoelolution2016, Nelson-Maia

Yoel Romero er nestemann ut mot Rockhold (etter all sannsynlighet). Det er skummelt hva den mannen kan gjøre. Løs og ledig, kjempesliten etter runde to, men kommer ut i tre med ny energi. En fantastisk kamp på alle slags måter, men som resten av verden, lurer vi på hva som skjer når runde fire og fem kommer. Rockholds stil er grusomt kjip for Yoel Romero.
We feel it too, Chuck.


Dessuten: la oss alle gi fra oss et sad bleep for Gunnar Nelson.

sadR2

*Etterdønninger er alltid skrevet i post-fight delirium.

Comments
2 Responses to “Etterdønninger UFC 194: Tidenes prestasjon”
 1. Ralieur says:

  Hvis man ser litt bak “the W´s” har McGregor og masterfluffer Dana White vært gode og heldige med timingen. Poirier var aldri helt hjemme i FW. Siver er godt over toppen. Mendes fikk aldri forberedt seg skikkelig. Aldo har vært ute i evigheter. Jeg liker McGregor. Han er et PR-geni av en annen verden, men det blir for drøyt å kalle han tidenes beste MMA-utøver allerede. Hvis Edgar skulle tape kampen han nå er lovet mot McGregor, mener jeg at Aldo fortjener en rematch.

  Jeg er ingen hater. McGregor er the real deal, men det blir historieløst å si at han allerede er større enn Aldo og andre legender.

  Er det forresten noe som hindrer han i å jakte på beltet i lightweight samtidig som han innehar beltet i FW? Det er så mange herlige potensielle match-ups. Jeg har lyst å se McGregor mot Cerrone, Gerguson og Poirier i LW, og McGregor mot Edgar og Holloway i FW. Og mange fler. Tiden kan umulig strekke til.

 2. P4P betyr ikke beste gjennom tidene, men best uansett vektklasse for øyeblikket. Den fortjener han, ettersom han knocket ut nummmer 1.
  Håper UFC gir ham muligheten til å jakte på flere belter samtidig. Hadde vært et spennende nytt (retro) kapittel i UFC.
  Andreas

Leave A Comment