Thomas Almeida leverte kveldens hardeste knockout. Foto: YouTube

Veien videre: UFC Fight Night Sao Paulo

Hva blir det neste for utøverne fra UFC Fight Night Sao Paulo?

Selv om kortet på papiret ikke var av det spektakulære slaget, endte vi opp med et ikke ueffent resultat lørdag i Brasil. Det som i starten fremstod som et klassisk “14 på dusinet”-type kort, utviklet seg til å bli en svært så underholdende affære.

Lyst på litt kontekst til UFC Fight Night Sao Paulo? Sjekk ut videopakken.

Vant: Corey Anderson

Corey Anderson kom inn på tre ukers varsel, som erstatter for Tom Lawler, og så svært bra ut. Han utnyttet Maldonados åpenbare svakhet på bryting og på bakken, og kept on Beastin 25/8. I tillegg så boksingen hans ut til å ha tatt et par nye steg. Kombinasjonen av disse tingene gjorde at Anderson på lørdag kastet navnet sitt i LHW-hatten på ordentlig. Slik LHW-divisjonen ser ut nå, står valget for Anderson mellom “tidligere storhet” eller “up-and-comer”. Personlig har jeg lyst til å se om Anderson kan henge med en av gamlegutta, for å se om stå-på-viljen og intensiteten hans er nok til å hente seieren mot en rutinert utøver.

Bør møte: Mauricio “Shogun” Rua

Shogun dro i land en helt straight seier mot Little Nog i august i år. Det har vært mye motbakke for Shogun de siste årene, og han er 4-5 etter at han mistet beltet til Jon Jones. I en kamp mot Anderson får vi enten etablert en ny topp 10-utøver, eller vi får den noe delte gleden av å se Rua male på litt til.

Skjermbilde 2015-11-08 kl. 16.32.39

Shogun kan være utfordingen Corey Anderson trenger. Foto: YouTube

Vant: Rashid Magomedov

I det som kanskje var kveldens kjedeligste kamp, dro Rashid Magomedov i land en kontrollert seier mot grappling-vidunderet Gilbert Burns. Med skarp kickboksing og solid timing viste Magomedov at han klarer å slå gode grapplere også. Det var imidlertid et visst nivå av skuffelse knyttet til kampen, da jeg mente Magomedov kunne trykket litt mer på gasspedalen. Han hadde helt klart Burns skadet i andre runde, men fulgte det kun halvhjertet opp. Skal man skille seg ut i lettvekt må man være spektakulær.

Bør møte: Bobby Green

Med 20-1 i record og fire strake seiere i UFC er det plausibelt å tro at Magomedov snuser på en topp 15-motstander. Bobby Green, for øyeblikket rangert som nummer 12, står uten kamp etter å ha trukket seg fra et juni-møte med Al Iaquinta grunnet skade. Den uortodokse strikingen til Green vil være en ny og annerledes test for Magomedov, og gir Magomedov mulighet til å få et “navn” i seierskolonnen. For Greens del vil det være en mulighet til å komme tilbake fra to smått skuffende kamper, og gjenetablere seg som en faktor i lettvekt.

Vant: Thomas Almeida

Almeida viser stolt frem hvor langt han nå kan telle. Foto: YouTube

Almeida viser stolt frem hvor langt han nå kan telle. Foto: YouTube

Etter kampen mot Brad Pickett investerte jeg i interrailbillett på Thomas Almeida Hype Train, og i Sao Paulo fikk jeg avkastning.

I alle dag… Nei, det må sterkere ord til. I all verden for en utøver! Det er noe mektig fascinerende med små, lette fightere med slik knockoutkraft. Etter seieren mot Anthony Birchak er han 21-0, og har avsluttet 20 av disse kampene. Slik landskapet er nå virker det bare som et tidsspørsmål før Almeida går en tittelkamp i 135-divisjonen i UFC, og med en sterk seier til skulle man tro at tittelkampen er sikret.

Bør møte: Raphael Assuncao

Birchak skulle etter sigende utfordre Almeida på bakken, men slik gikk det aldri. Det hadde imidlertid vært interessant å se han mot en dyktig bryter, og de er det heldigvis et par av i topp 10 i bantamvekt. Mens Dillashaw møter Cruz i neste tittelkamp, og kranglingen mellom TJ og Team Alpha Male har blusset opp mulighetene for en kamp mot Urijah Faber, kan det fort gå litt tid før Almeida får muligheten. I mellomtiden kan en kamp mellom ham og Raphael Assuncao langt på vei avgjøre hvem som får sjansen etter Cruz og/eller Faber. Assuncao er på en syv kampers seiersrekke, og kan være akkurat den testen Almeida trenger for å plassere seg selv i en tittelkamp i 2016.

Vant: Glover Teixira

Slik det ble predikert i vår analyse i forkant av kampen ble boksingen utslagsgivende i en kamp som kastet Glover Teixeira rett tilbake i miksen i lett tungvekt. Han viste sylskarp boksing, og plutselig husket vi alle hvorfor folk snakket om Glover i en evighet før han kom inn i UFC. Så lenge Daniel Cormier er tittelholder er Teixeira plutselig svært relevant, men timingen er ikke god.

Bør møte: Alexander Gustafsson

Siden Johnson skal møte Bader, og Cormier høyst sannsynligvis skal møte Jon Jones, er valgmulighetene få. En kamp mot Alexander Gustafsson, en kamp som var satt opp tidligere, kan sementere Glover i toppen, og åpne veien mot en ny tittelsjanse. Fra et stilmessig synspunkt er det en interessant kamp, da de begge har skarp boksing, men svært forskjellig tilnærming til striking-gamet. Jeg håper uansett Glover får mulighet mot et toppnavn, men det er en mulighet for at han må se lengre ned på listen om han ønsker å holde seg aktiv.

Her er hva vi mener om UFC Fight Night Sao Paulo.

Vant: Vitor Belfort

Etter å ha stått stille og stirret Dan Henderson dypt inn i øynene i stødige to minutter smalt det fra den unge dinosauren. Fortsatt grågusten, fortsatt med antydninger til pappakropp, og fortsatt med hodesparket han etterhvert har blitt så kjent for. Hva dette egentlig gjør for karrieren til Belfort er jeg usikker på, men for meg blir det tydeligere og tydeligere at det er vondt å se Dan Henderson gå kamper.

Bør møte: Tim Kennedy

Belfort fortsetter, til undertegnedes store frustrasjon, å holde seg relevant. Det blir dermed vanskelig å nekte han et topp 10-navn etter en slik seier. Tim Kennedy er sportens kanskje sterkeste stemme mot doping, og har ytret at han har en høne å plukke med Vitor Belfort. Kennedy er en type utøver Belfort må slå for å klore seg til toppen igjen, mens det for Kennedys del nok vil være fristende å kunne banke opp en utøver som ved gjentatte ganger har blitt tatt for juks.

Vitor Belfort parkerte Henderson etter en tominutters stirrekonkurranse. Foto: YouTube

Vitor Belfort parkerte Henderson etter en tominutters stirrekonkurranse. Foto: YouTube

Leave A Comment