Holm avsluttet Rousey via headkick i andre runde. Foto: YouTube

Veien videre: UFC 193 Rousey vs Holm

Hva blir det neste for utøverne fra UFC 193?

UFC 193 var ikke fryktelig spennende før det plutselig smalt. Holly Holm overrasket verden en på kveld der det meste annet gikk som det skulle. Hva blir det neste for de seirende utøverne fra UFC 193?

Lyst på litt kontekst til UFC 193? Sjekk ut videopakken.

Vant: Jared Rosholt

Rosholt vant mot Stefan Struve uten at noens hjerter hoppet over et slag. Han har gode nedtakninger, men foreløpig virker det som evnene hans stopper der. Hadde kampen mot Struve vært fem runder hadde han nok tapt, for det var ikke mye igjen i tanken da klokka ringte etter 15 minutter. Etter seieren mot Struve sniker han seg nok inn i topp 15, men det er hovedsakelig grunnet manglende dybde i divisjonen.

Bør møte: Roy Nelson

Nelson har mer eller mindre etablert seg som portvakt i tungvekt, og har gjort seg til “fyren man må gjennom for å nå topp 10”. Naturligvis må også Rosholt gjennom for å nå dit. Nelsons kraft og jiu-jitsu kan bli en utfordring for Rosholt, og vil tvinge Rosholt til å vise at han kan mer enn nedtakning og slag fra half guard.

Vant: Robert Whittaker

Whittaker har vist et enormt potensiale, spesielt etter å ha flyttet seg opp til 185. Lørdag viste han seg som en seriøs utfordrer i mellomvekt, etter å ha kontrollert det fysiske og tekniske beistet Uriah Hall. Som 24-åring utvikler han seg markant fra kamp til kamp, og han er allerede på topp 10-nivå. Det vi lærte om Whittaker i denne kampen var at han også tåler juling. Hall traff med mye hardt, spesielt i tredje runde. Men Whittaker tok seg sammen, og vant samtlige runder hos majoriteten av dommerne.

Bør møte: Michael Bisping

Hall kom inn på kort varsel for en skadet Bisping. Personlig er jeg interessert i å se den opprinnelige kampen, og mener Bisping er akkurat den testen Whittaker trenger. I tillegg vil vi få noe positivt utav det uansett hvem som vinner: Vinner Whittaker vet vi at han er en legitim utfordrer. Vinner Bisping melder han seg på i tittelkampen for hundrede gang i karrieren. I tillegg er det stilmessig interessant, da presset og tempoet til Bisping er en utfordring for samtlige utøvere i 185.

Forhåpentligvis får vi se orginalkampen, Robert Whittaker mot Michael Bisping. Foto: YouTube

Forhåpentligvis får vi se orginalkampen, Robert Whittaker mot Michael Bisping. Foto: YouTube

Vant: Mark Hunt

Evigunge Mark Hunt fortsetter å holde navnet sitt varmt i toppen av tungvekt. Etter to tøffe tap mot Fabricio Werdum og Stipe Miocic virker det som Hunt virkelig har tatt treningen seriøst. Han så slankere og fysisk bedre ut enn han noen sinne har gjort, og avsluttet Bigfoot med en velplassert høyre kryss. FOR en kraft den mannen kan generere! Slaget traff ikke rent, men var velplassert og hardt nok til å sende Bigfoot i parketten. Lørdag måtte vi nok en gang stille oss spørsmålet: Kan drømmene våre bli sanne, og vi får se Hunt holde et tittelbelte i UFC?

Bør møte: Josh Barnett

Toppen av tungvekt er bedre enn den har vært på lenge. Arlovski, Miocic, dos Santos, Rothwell og nå også Hunt. Ja, for ikke å glemme Alistair Overeem! De fleste i toppen er booket, men Josh Barnett kommer nylig av en sterk seier over Roy Nelson. En kamp mellom Hunt og Barnett plasserer én av dem i prima posisjon til en contender-kamp. Det vil også være svært interessant å se hvordan Hunt skal hanskes presset, brytingen og clinch-gamet til Barnett.

Vant: Joanna Jedrzejczyk

Slik det ble predikert i analysen vår ble den tekniske Muay Thaien til Joanna hakket for mye for Valerie Letourneau. Joanna pepret det ledende beinet til kanadieren, kombinerte med et nydelig frontspark og tok beltet med seg hjem til Polen igjen. Det vi imidlertid lærte av kampen var at Joanna ikke er uovervinnelig. Letourneau gjorde det skarpt de to første rundene (hvordan en dommer kunne score denne kampen 50-45 er forbi min forståelse), og utnyttet effektivt Joannas svakheter på bakken. Men Joanna holdt det gående med teknikk og utholdenhet, og viste etterhvert glimt av den Joanna som fullstendig parkerte Jessica Penne.

Bør møte: Claudia Gadelha

Gadelha er uten tvil utøveren som har gitt Joanna mest utfordring. Det var en syltynn avgjørelse mot nettopp Gadelha som ga Joanna en tittelkamp, og Gadelhas sterke seier mot Jessica Aguilar viste at hun er den neste i rekken. Spørsmålet blir hvem som har forbedret seg mest i det som blir et klassisk “striker vs grappler”-oppgjør.

Vant: Holly Holm

Hvem hadde trodd? Foto: YouTube

Hvem hadde trodd? Foto: YouTube

Vi hadde ikke troen, men det utenkelige skjedde. Holly Holm utførte den perfekte kamp mot Ronda Rousey, og avsluttet med et hodespark man hørte hele veien til Nordkapp. For første gang klarte noen å utnytte Rondas tendens til å løpe rett inn med haken i været og hendene nede. Ikke bare det, men Holly Holm landet en nedtakning! På Ronda! Fra å se fullstendig uimponerende ut i sine to første UFC-kamper viste Holm at alle er menneskelige, til og med Ronda Rousey.

Bør møte: Miesha Tate

Lørdagens overraskelse i Melbourne åpnet endelig UFCs mest stillestående divisjon. Selv om det er snakk om det håper jeg inderlig at de ikke går for omkampen umiddelbart: I min bok var det ingen tvil om hvem som var best i den kampen. Miesha Tate har fire strake seiere etter tapet mot Rousey, og burde muligens fått en sjanse allerede før Holm. Men nå som det er en ny mester i byen er kursen staket for Miesha Tates neste sjanse på en tittel.

Finn oss på Stitcher
Finn oss på RSS
Finn oss på iTunes

Leave A Comment