Diego Sanchez tok, som vanlig, mye juling i helgens kamp. Foto: YouTube

Veien videre: TUF Latin America 2 finale

Hva blir det neste for utøverne fra The Ultimate Fighter Latin America sesong 2-finalen?

Som de fleste sesongfinaler i The Ultimate Fighter i nyere tid var det vanskelig å finne fucks to give og det var langt mellom høydepunktene. På et kort som må ha satt rekord i antall delte dommeravgjørelser var det de tre kampene øverst på kortet som hadde underholdningsfaktor, sjel og tittelimplikasjoner.

Lyst på litt kontekst til TUF Latin America 2-finalen? Sjekk ut videopakken.

Vant: Henry Cejudo

Gullvinneren i bryting fra OL 2008 demonstrerte nok en gang at han har solide bokseferdigheter og hører hjemme i toppen av fluevektdivisjonen. Prestasjonen mot den svært gode grappleren Jussier Formiga var nok Cejudos siste test før han får tittelkampen mot Demetrious Johnson. Selv om det var en sterk seier, som nok burde vært en enstemmig dommeravgjørelse, mangler det likevel en X-faktor for å gjøre meg giret på Cejudo i en tittelkamp.

Bør møte: Demetrious Johnson

Demetrius "Mighty Mouse" Johnson er trolig neste for Henry Cejudo. Foto: YouTube

Demetrius “Mighty Mouse” Johnson er trolig neste for Henry Cejudo. Foto: YouTube

Henry Cejudo har nå tre strake seiere i fluevekt i UFC, og det bør absolutt holde til en tittelsjanse i den divisjonen. DJ liker å holde seg aktiv, så det er ikke utenkelig at vi får se den kampen allerede i februar/mars neste år. Brytebakgrunnen til Cejudo kan by på en utfordring Mighty Mouse ikke har sett før, selv om Johnson etter alle kjennemerker kommer til å vinne mot Cejudo like lett som han vinner mot alle andre.

Sjekk ut MMA-Revyens episode 115 her.

Vant: Ricardo Lamas

Sanchez i kjent stil: Blodig og sint med hendene nede. Foto: YouTube

Sanchez i kjent stil: Blodig og sint med hendene nede. Foto: YouTube

Etter seieren over Diego Sanchez er Lamas 3-1 etter tittelsjansen mot José Aldo, og fortsetter å fortjene sin fjerdeplass på rankinglisten. Lamas holdt seg taktisk og kontrollert gjennom hele kampen, og pepret Sanchez høyre ben med spark mot innsiden av låret. Nok en gang viste han at han er en komplett MMA-utøver, og også at han klarer å fighte smart og følelsesløst. Slik han så ut mot Sanchez er Lamas en utfordring for samtlige i fjærvektsdivisjonen.

Bør møte: Vinneren av Max Holloway og Jeremy Stephens (UFC 194)

Fjærvektsdivisjonen er diskutabelt den mest spennende divisjonen i UFC akkurat nå. Fullstappet av toppnavn, men med det ene handikapet at mange av de i på øverste hylle har møtt hverandre allerede. Vinneren av Holloway og Stephens blir uansett en utøver Lamas ikke har møtt ennå. Hvis Holloway slår Stephens vil muligens vinneren av Holloway og Lamas få en tittelsjanse.

Vant: Neil Magny

I en kamp som nok burde blitt dømt uavgjort dro Neil Magny i land en seier som var tynnere enn kardiotreningsdagboken til den gjennomsnittlige tungvektsutøver. Dermed gjør nok ikke denne seieren så veldig mye for verken han eller Kelvin ranking-messig, men det viste oss at de begge er utøvere som fortsetter å vokse kraftig fra kamp til kamp. Dermed fortjener de begge en ny topp 15-utøver, noe jeg også tror de kommer til å få.

Bør møte: Rick Story

Det har vært stille fra Rick Story etter den noe overraskende seieren over Gunnar Nelson i oktober i fjor. Storys tøffhet, bryteegenskaper og slagkraft kan være akkurat det UFCs mest aktive utøver Magny trenger å møte for å etablere seg selv som et topp 10-navn.

Finn oss på Stitcher
Finn oss på RSS
Finn oss på iTunes

Leave A Comment