Meek tok seieren i Finnland, og er klar for ny kamp med nytt navn (foto: Kristian Skogmo - https://www.facebook.com/skogmoo/)

“Ny” Meek runder tiende proffkamp

Emil Meek er definitivt over i en ny del av karrieren sin. Lørdag 28.november går han sin tiende proffkamp, og det med nytt fighternavn.

Emil Meek er veldig lettet over hvordan ting gikk i Finnland, men har ikke helt ord for det.

– Ja, jeg er veldig letta. Det er en dårlig beskrivelse, men det var rett og slett det beste som kunne skje.

Bortsett fra å vinne på submission, da.

– Det er ikke like kult å vinne på submission for min del, men i det store bildet har det lite å si.

Hektisk

Etter seieren i Finnland skulle man tro at nordmannen i det minste tok seg en liten pause, men det virker som om det motsatte har skjedd. Samme uken som Meek skulle møte Puolakka på Cage, kunne han kunngjøre at han skulle gå Battle of Botnia den 28. november. Han husker ikke engang om han visste motstanderen på tidspunktet det ble kunngjort.

Det har vært en hektisk hverdag.

Emil virker igjen til å ha momentumet. For bare en liten stund siden var han en svært presset norsk MMA-utøver. Ikke bare var han presset, men det var han som selv påpekte at han følte det nå måtte leveres. Likevel, Meek later alltid til å ha momentum i det norske MMA-landsskapet.

Fighternavnet hans er et godt eksempel. Emil ble gitt kallenavnet «Hulk» tilbake i 2013 av MMAViking. Det er et kallenavn han har brukt godt, og som vi alle vet, skal man helst ikke skape sine egne kallenavn i MMA (da får vi ting som the Red King og The Y-G-Assasin og så videre).

Meeks løsning? Konkurranse selvsagt!

Konkurranse!

Den 8. november kunngjorde Emil en konkurranse på egen facebookside. Gi ham et nytt kallenavn.

Meek er klar for å skille veier med «Hulk». Av mange ulike grunner.

– Det er et dårlig kallenavn, konstaterer Meek.

«Hulk» har en lignende antall forekomster i UFC som for eksempel «Pitbull» eller «Hitman/Assassin». Men Meek ønsker seg samtidig et kallenavn med en solid norrøn referanse. Alt annet enn «Viking» er lov, da «Viking» føyer seg inn i «Hulk»-kategorien som et alt for velbrukt kallenavn for å bruke i 2015. Meeks ønske er både for moro og strategiske grunner.

– Det er bedre for meg å profilere meg som norsk. Jeg representerer Norge og er stolt av å være en norsk utøver. Jeg kunne vært hulken om jeg bare gikk kamper i Norge, men slik er det jo ikke.

I tillegg til å være en smart måte å profilere seg på, er det ekstra effektivt fordi Meek synes det er gøy å bruke den vinkelen i promoteringen av kampene sine.

– Det gjør det jo lettere, ler Meek.

Mye å velge i

Ved siste telling var det mer enn 220 forslag å velge mellom på Emils originalpost. «Viking» og «Berserker» går igjen, sammen med noen velformulerte tulleforslag, som Emil «My Little Pony» Meek, og «God of Pounding», eller «The Filthgrinder» (hva det enn må bety).

– «God of Pounding» ville jeg kanskje ikke brukt. Men det er en god idé, humrer Meek.

– Jeg synes det er kult at folk har tatt det så seriøst. Det er mange gode forslag i bunten som jeg har vurdert seriøst.

Favorittlisten

Det er definitivt en favorittliste som ligger klar for Emil.

– De to mest spennende navnene for meg er «Berserker» og «Einherjer». Jeg liker egentlig Einherjer best, men jeg er usikker på om det blir et problem at folk må drive å mestre uttalen hele tiden.

Einherjeren er, til opplysning, de gjenoppståtte falne krigerne i Valhall. De bruker i følge mytologien mesteparten av tiden sin på å drikke, spise og slåss. Det er Valkyriene som henter de falne krigerne fra slagmarka. Det er ganske bad-ass, i MMA-Revyens ydmyke mening.

Det er fortsatt mulig å delta i konkurransen, og premiebordet er fylt til randen.

Ny tid for Meek

Byttet av fighternavn kommer tilfeldigvis i anledning Meeks tiende profesjonelle kamp. Denne gang er det en belgisk motstander som møter Emil til dyst.
Christophe Van Dijck er en belgisk judospesialist som har vunnet det meste av kampene sine på submission.

– Jeg har hørt om han før. Han er et relativt kjent navn. Han har noen ting han er veldig god på.

Van Dijck har også en relativ lik record som Emil. Det er 6-2-1 mot 7-1.

Emil begynner å nærme seg kampmodus.

– Så er det endelig ferie og hjem til julebord med gutta boys!

Leave A Comment