Holly Holm leverte UFC-historiens største overraskelse. Foto: YouTube

Etterdønninger: UFC 193

På en spennende kveld var det m… Nei, glem det. Holly Holm, folkens!

UFC 193 satte rekorder og hadde overraskelser, men også noen skuffelser. Underkortet var eksplosivt og underholdende, hovedkortet var et gjesp frem til siste kamp. Men først må det tas et oppgjør med Stefan Struve.

Lyst på litt kontekst til UFC 193? Sjekk ut videopakken.

Er du høy?

Struve er UFCs høyeste utøver. Han er 2,13 høy, og har en rekkevidde på 2,15. Likevel virker det ikke som om noen har gjort ham oppmerksom på det. Med den høyden og den rekkevidden bør en stiv jab klare å holde de aller fleste utøvere unna en clinch, og dermed sikre at Struve kan holde kampen stående. Men neida, han skal inn tett og veksle slag, og blir straffet av Rosholt. Jeg begynner personlig å bli lei av å se kamper med Struve, da det ikke virker som han blir det spytt bedre fra gang til gang. Det var greit da han var ung og lovende, men nå har han blitt 27 år, og må snart begynne å levere.

En visuell representasjon av Stefan Struve mot Jared Rosholt.

En visuell representasjon av Stefan Struve mot Jared Rosholt.

Tungt å se på

Struve vs Rosholt-kampen er et symptom på en sykdom innen UFCs Pay-Per-Views. På papiret skal visst tungvektskamper være veldig underholdende, noe som sikkert er grunnen til at alle Pay-Per-Views stappes fulle av dem. Men nå må UFC snart selv lukte lunten. Etter et gjesp av en kamp mellom Struve og Rosholt (en kamp jeg mener er representativ for tungvektsdivisjonen under topp 5) og en Hunt-kamp som hadde null innhold før Hunt traff slik han pleier, må man spørre seg hvor god underholdning dette egentlig er. På grunn av størrelsen har tungvektere knockoutkraft, og mange stoler på den. Resultatet er ofte at de mangler både teknikk og utholdenhet. Hvorfor må jeg da, hver gang det er PPV, lide meg gjennom en knugekamp mellom to utøvere som ikke er form til å være der? Under UFC 192 var det Shawn Jordan mot Ruslan Magomedov, på UFC 191 var det Arlovski mot Mir, UFC 190 hadde Struve mot Big Nog, og listen er lenger. Jeg forlanger underholdning!

Emily Blunt oppsummerer hva som er underholdende med tungvekt.

Emily Blunt oppsummerer hva som er underholdende med tungvekt.

Ronda-effekten

Til og med Scarlett lot seg imponere over Ronda-effekten.

Til og med Scarlett lot seg imponere over Ronda-effekten.

UFC 193 satte rekord som tidenes største event med hele 56 214 tilskuere på Etihad Stadium i Melbourne. Det er også det tredje mest innbringende økonomisk sett, med inntekt på hele $6,8 millioner. Likevel fikk man ikke den følelsen da man satt hjemme. Publikum var stille, til tider nesten fraværende, og som TV-titter var det lite som skilte dette kortet fra de klassiske “9000 tilskuere på et kasino i Las Vegas”-kortene. Ei heller klarte UFC å selge ut de 70 000 setene de hadde håpet.

Faktumet at et kort headlinet av fire kvinner trekker så mange tilskuere sier riktignok mye om Ronda-effekten. Ikke bare fikk hun egenhendig kvinner inn i UFC, hun har gjort seg selv (og dermed kvinnekamper) til høydepunktet i sporten. Tror neppe vi hadde sett folk som Mark Wahlberg, Jada Pinkett Smith og Arnold Schwarzenegger kommentere i Embedded-videoer uten henne. Ei heller hadde vi sett Tottenham-kontoer twitre om MMA.

Skjermbilde 2015-11-15 kl. 13.53.14

Sjekk ut Sverre og Kristopher Schaus prat om Ronda i MMA-Revyens podcast.

Holy Holm!

Holy sh, for en prestasjon! Med skrekkblandet fryd så vi den (u)overvinnelige Ronda Rousey lande med fjeset først i matten etter et hodespark som vil pryde høydepunktvideoer i all MMA-fremtid. Er dette den største overraskelsen i UFCs historie? Jeg mener det slår både Dillashaw vs Barao og St-Pierre vs Serra. Holm hadde 10 i odds, og folk flest tvilte på at kampen kom til å vare lenger enn ett minutt. Det er vanskelig å bli mer imponerende enn det.

Holm har nå snudd hele 135-pound kvinnedivisjonen på hodet, og fikk fortjent med seg både Fight of the Night og Performance of the Night-bonuser hjem til Albuequerque. Spørsmålet blir hva som skjer videre nå, da både UFC-ledelsen og Holm selv har uttrykt ønske om en omkamp. Det var i hvert fall ingen tvil om hvem som var best i natt.

Penere blir det ikke om du koreograferer det.

Penere blir det ikke om du koreograferer det.

Finn oss på Stitcher
Finn oss på RSS
Finn oss på iTunes

Leave A Comment