Foto: Skjermdump Youtube

Etterdønninger: UFC 192

UFC 192 var fylt av dommerinngripener, russiske revolusjoner, kraftige knockouts og skandinaviske skuffelser.

Selv om UFC 192 ble et hendelsesfylt evenement, kom en av de viktigste overskriftene denne helgen allerede på torsdag.

2 fat 2 fight

Johny Hendricks er en stor gutt, og bærer absolutt preg av å ha spist mellom måltidene. For de av oss som er over gjennomsnittlig interessert er det kjent at Hendricks har slitt med å klare 77kg-grensen tidligere – han måtte sågar tappe blod for å klare vekten i en av kampene mot Robbie Lawler. Dette er imidlertid første gang han har trukket seg fra en kamp på grunn av problemer med vektkutt, og han ble angivelig fraktet til sykehus med tarmblokkering og akutt nyrestein. Ett eller annet sted i USA nok sitter Mike Dolce og gnir kreatinfingrene sine mot hverandre mens pupillene blir om til dollartegn.

Konsekvensen av Hendricks bom var at kampen ble fjernet, og Tyron Woodley har blitt lovet neste tittelkamp. Det skal merkes at Woodley var, for andre kamp på rad, bildet på profesjonalitet, og veide inn selv om han ikke hadde motstander. Just for the hell of it.

dana hendricks Woodley

Ikke helt Texas

For en gangs skyld skal dommerne få litt skryt – de var på ballen denne kvelden! Både i Adriano Martins-kampen, Albert Tumenov-kampen og i kampen til Super Sage gjorde dommeren i min mening en svært god jobb ved å stoppe kampen på riktig tidspunkt. Mange vil sikkert hevde det var for tidlig, men dommerens jobb er tross alt å beskytte utøverne. Samme skryt må også sendes til dommeren som tok poeng fra Jessica Eye for et helt åpenbart intensjonelt kne mot en downed opponent. Eneste som var synd var at nettopp den dommeren ikke startet kampen på bakken igjen. I mine øyne er det bare å gjøre som Heidi Weng sier for dommernes innsats.

 Yay-ir!

Mexikaneren Yair Rodriguez er litt av en utøver! Han er nå 3-0 i UFC, og ser nesten i overkant komfortabel ut i octagonet. Ikke bare har han et sparkegame på Tekken-nivå, men han ruller etter kule ting på bakken og. Forrige gang spydde han under post-fight-intervjuet, denne gangen gikk han to runder med potensielt brukket fot. Ja, for ikke å snakke om det der “stupe kråke brassespark”-opplegget hans. What’s not to love?

Skjermbilde 2015-10-04 kl. 19.24.40

Gusappointment

I en jevn-ish kamp tapte Alexander Gustafsson nok en gang en tittelkamp på delt dommeravgjørelse, en kamp som nok huskes best for en kast og et kne. Selv om svensken hadde sine øyeblikk, sitter jeg likevel igjen med en viss følelse av skuffelse. Skuffelse fordi han brukte mye av kampen på å løpe avsted. Skuffelse fordi jeg trodde han i større grad skulle bruke vinkler og fotarbeid for å holde seg på utsiden. Men mest av alt skuffelse over at vi nok en gang sitter uten et UFC-belte i Skandinavia. Heldigvis for Gustafsson er Jones på vei tilbake, noe som kan gi Gus nok en tittelsjanse på syltynt grunnlag.

Foto: Skjermdump Youtube

Foto: Skjermdump Youtube

Leave A Comment