En skadefri og motivert Edvin Eldholm møter Adam Proctor i Made4theCage i Southend, England, i helgen.

Skal etablere seiersrekke i England

Edvin Eldhom jakter seier nummer to i proffkarrieren mot engelske Adam Proctor. En seier betyr veldig mye. – Da er vi “on a roll”.

Hør hele intervjuet i Episode 102 av MMA-Revyens podcast.

Møter submission-spesialist

Motstanderen er Adam Proctor og han er protege av Alex Enlund, som er fjærvektsmester i Cage Warriors. Det betyr at det første Edvin må se opp for er et submission game.

– Alex Enlund har vunnet de fleste kampene sine på submission og har nok overført store deler av gamet sitt til Proctor. Vi vet at han er et lillabelte i brasiliansk jiu jitsu og at han er lang og høy.

Da er det bra at Eldholm har gode ressurser i Bergen. Han har eksempelvis jobbet mye med Ivan Hansen, en solid bokser fra Bergen. Hansen er også lang og høy og kan hjelpe til i forberedelsene mot en motstander med lignende fysiske proposjoner.

– Ellers trener aller jeg mest med Torbjørn Madsen. Han er hovedsparringspartneren min.

I tillegg var Espen Espenes fra Sunnfjord MMA, Alexander Jacobsen og Eirik Veivåg Tveit fra Fitness First og Bergen Cagefighters sammen med Eldholm for oppkjøringen. Langt på vei har alle ressursene i MMA-miljøet i Bergen vært innom oppkjøringen.

Team Heavy Rain holder seg som navn for MMA-gutta i Bergen, til tross for at det bare er det uoffisielle navnet.

 

Hovedsparringspartner i Team Heavy Rain. Navnet ser ut til å ha satt seg, til Torbjørn Madsens (avbildet) store glede i følge Edvin Eldholm.

Hovedsparringspartner i Team Heavy Rain. Navnet ser ut til å ha satt seg, til Torbjørn Madsens (avbildet) store glede i følge Edvin Eldholm.

Vil ha catchweight-kamper

Vektklassen til Eldholm er fortsatt litt uavklart. Kampen den 23. mai går i weltervekt, 77 kilo, men det er ikke vektklassen Eldholm har tenkt å bygge karrieren i.

– Weltervekt for tung mot de store gutta, tror Eldholm.

Det langsiktige målet er å ende opp i lettvekt, men før han kommer seg så langt kunne han tenke seg noen kamper i catchweigh.

– Gjerne et sted på veien mellom weltervekt og lettvekt, som 74 eller 73 kilo.

Akkurat nå kutter Eldholm ikke stort mer enn tre-fire kilo og før oppkjøringen veier han vanligvis omtrent 82-83. Man kan få inntrykk av at Eldholm bærer på hakket for mye muskler for å gå til lettvekt, men selv mener han det kanskje handler om diett.

– Jeg fører ikke akkurat superdiett, ler Eldholm. Det må nok en livstilsendring til før dette skal gå! Jeg er seriøs i oppkjøringen, men jeg går ikke så drastisk til verks som Torbjørn Madsen. Jeg tror han lever på et eple og noen nøtter i løpet av oppkøringen.

Denne kampen er kanskje ikke optimal med tanke på vekt, men nå er det over et år siden bergenseren gikk kamp sist. Det setter også preg på beslutningene.

– Jeg begynte å bli relativt desperat. Man må nok bare utnytte de sjansene man har.  

Alltid en sjans for å bli “pikey’d”.

Å bli “pikey’d” er en referanse til Brad Pitts karakter i den engelske filmen “Snatch”, som avbilder et illegalt undergrunnsboksingsmiljø i England, der “pikeys” spiller en sentral rolle. Virkeligheten skiller seg ikke alltid så mye fra fiksjon på dette området i England, og mange fightere har vært uheldige.

Mindre engelske MMA-organisasjoner har et frynsete rykte. Noen ganger møter ikke motstanderen opp, andre ganger kan det late til at det hele tiden var planen. Da Torbjørn Madsen møtte opp til sin siste kamp i England i fjor fikk han vite at han hadde mistet motstanderen sin, men at de hadde en ny en til ham. Tilfeldigvis en som var mye større og hadde en betydelig erfaringsfordel over ham. Madsen endte opp med ikke å ta kampen.

– Av og til støter du til og med bort i “filmede” innveiinger. Du møter opp til innveiingen, også sier de at motstanderen din allerede har veid inn.

Kristian Lapsley, en av de nye nordmenne som nylig debuterte profesjonelt, opplevde nylig en lignende situasjon i AWOL MMA 6, men der fikk kampen en heldig slutt for nordmannen.

Likevel, Eldholm holder seg til England, og gitt at kampen går rett vei, med få skader, vil han gjerne holde seg mer aktiv fremover.

– Drit i Mayweathers “Money Train”, her kommer Fyllingsdalens “Playatrain”!

Med seg til England har Edvin hjørnemann, kompis og treningspartner Torbjørn Madsen, og i tillegg en liten haug med barndomskompiser fra Fyllingsdalen. Heiagjengen fyller rollen som et bidrag til hjemmekampsfølelse, men er også en sentral del av Edvins “Playatrain”.

– Det er bare snakk, altså, ler Edvin.

– Vi ender nok opp på McDonalds for å kjøpe is.

Leave A Comment