Ranking-oppdatering: UFC 179

Noen nærmet seg det ultimate målet, nemlig beltet, etter helgens UFC-stevne, andre ble dyttet lengre ned i divisjonsavgrunnen. I tillegg går det rykte om en konge, prins og hoffnarr i fjørvekt.

Jose Aldo er fortsatt kongen av fjørvekt etter UFC 179, et stevne reddet av den episke kampen mellom ham og “prinsen av fjørvekt”, Chad Mendes. Jokeren Conor McGregor fikk ikke komme inn i oktagonet likevel, som sikkert var et resultat av at kampen mellom ham og Dennis Siver litt uforklarlig ble booket. I et stevne som hele tiden lot sideshowet McGregor trekke bort oppmerksomhet fra det som faktisk skulle skje, så satt altså Aldo igjen og lo sist.

UFC 179 sitt hovedkort og underkort var eksepsjonelt svakt, derfor er det heller ikke så rart at de fleste divisjonene unntatt fjørvekt og lett-tungvekt har stått ganske stille. Bortsett fra at Takeya Mizugaki og Eddie Wineland har byttet plass i toppen av bantamvekt, noe som bør minne oss alle om hvor mennesklig og spekulativ rangeringer faktisk er. Hverken Mizugaki eller Wineland har slåss de siste ukene, så rart og tilfeldig er det i alle fall.

Rankingen i fjørvekt den 28.oktober 2014.

Rankingen i fjørvekt den 28.oktober 2014.

Fjørvekt

Fjørvektsdivisjonens bevegelser er også bemerkelsesverdige, og handler sannsynligvis mindre om hva som nylig har skjedd enn forventningene til de ulike utøverne i lys av siste nyheter. Den største endringen, at Chan Sung Jung, vår alles favoritt-zombie (i alle fall koreanske), faller to plasser. Han har ikke konkurrert siden tapet mot Aldo i fjor sommer, men er derimot aktuell med nyheten om hans sivile status. Grunn nok til å bli glemt av verdens MMA-journalister. “Korean Zombie” skal nemlig hjem og avtjene sin militærplikt, og er ute av aktiv konkurranse i to hele år.

Gjemt er glemt i MMA, og Korean Zombie er nok borte fra rankingen i løpet av noen få måneder.

Dennis Siver, den irske gjøglerens neste sannsynlige offer, beveger seg også et hakk opp på rankingen. Siver vant nettopp i svenskenes mareritt-aften i globen (du vet, den der alle svenskene på hovedkortet ble TKOet i første runde). Selv om han altså vant mot en ekstremt sent erstattet motstander, som i tillegg hadde sin UFC-debut på det svenske kortet, er tydeligvis det å bli booket mot McGregor nok til å heve ens plass på rankingen. I McGregors egne ord: tank me Dennis! Drittslengingen har også allerede begynt.

Lett-tungvekt

Det lå an til vesentlig større endringer i lett-tungvekt etter UFC 179 enn i andre vektklasser, selv om Glover Teixeira og Phil Davis bare var skilt av  Anthony Johnson. “Rumble” er omgitt av hjemmevoldsanklager for tiden, og dermed på hylla i UFC – “pending legal situation“.

Lett-tungvekt ranking 28.oktober 2014.

Lett-tungvekt ranking 28.oktober 2014.

MMA-mattematikken går i “Rumbles” favør, siden han slo Davis, som slo Teixeira.

Helgens hendelser har skutt Johnson et godt steg nærmere tittelsjansen, så lenge et eventuelt rettsoppgjør i fremtiden går bra.

Rashad Evans ligger fortsatt på toppen av vektklassen, men med tanke på hvem han har møtt, slått og tapt for de siste par årene, virker det som om han kanskje har for høy tiltro av verdens MMA-journalister, eller får en slags spesiell kjærleik basert på mindre aktuelle seire, som at han er en tidligere mester og ikke ble stoppet av Jon Jones?

Det ser ut som om Phil Davis karret seg tilbake til relevans, selv om veien kunne synes lang dit. En god seier og timing kunne satt ham rett på den umiddelbare ventelista til Jon Jones, etter DC og Gustafsson/Evans, særlig i påvente av Rumbles status.

Leave A Comment