Skjermdump UFC.

Perspektiver på UFC 179: Kampen om relevanse

Mannen som nettopp tapte tittelkampen sin mot Jon Jones og mannen som ble ydmyket av Jon Jones slåss om relevans i toppen av lett-tungvekt. Dette er tre perspektiver på UFC 179 og Glover Teixeira mot Phil Davis.

Både Glover Teixeira og Phil Davis trenger sårt denne seieren. Alle MMA-utøvere noensinne kaller uansett sin neste kamp “den viktigste kampen i mitt liv”, så det er ikke det som er spesielt i seg selv. Det som er spesielt er at vinneren av kampen holder seg innenfor topp fem, også kjent som tittelsjans-ventelista, mens taperen ikke aner hvor langt han blir satt tilbake. Toppen av lett-tungvekt har vært veldig stabil i det siste, hovedsaklig på grunn av skader, skader og litt flere skader, men under topp fem, der har du utvikling. To tap på rad for en topp fem-utøver er grusomt, og sender enten Davis eller Teixeira ned til kamper mot mye lavere profiler, og et godt, langt steg unna en sjans på Jon Jones. En kamp begge, på mange måter, har tapt nylig.

Begge “tapte” mot Jon Jones.

Phil Davis virker som om han er en kjernekar, men å konkurrere om oppmerksomhet i UFC kan være vanskelig. Før møtet med Anthony Johnson ved UFC 172 hadde UFC president Dana White uttalt at “det virker ikke som om Phil Davis ønsker det nok” om Davis og en tittelsjanse i lett-tungvekt. Slike utspill er velkjent White-stil. En slags “omvent psykologi”-manøver som kanskje kunne fyre opp Davis litt, og Davis reagerte etter boka. En utøver som Davis, som ikke vanligvis er å finne på “beste trash-talker”-lister, prøvde nå å legge inn litt underholdningsverdi i pre-kamp-opptredenene sine.

da han skulle møte Anthony Johnson, var fokuset til både fans og media langt mer på mulighetene for å se Phil Davis mot Jon Jones

Såpass mye, faktisk, at da han skulle møte Anthony Johnson, var fokuset til både fans og media langt mer på mulighetene for å se Phil Davis mot Jon Jones. Det er tross alt rivaleriene som i aller størst  grad trekker publikum (ikke sant?).
Media staredowns

Det gikk ikke så bra med Phil Davis. Snakker man skit må man vinne (med mindre du er Chael Sonnen). Det var ikke bare Glover Teixeira som tapte mot Jon Jones den helgen, og Phil “Mr. Wonderful” Davis sitt tap var mest ydmykende. Hvem skulle ha trodd.

 

 Jon Jones reaksjon

Teixeira menneskliggjort

Ok, da. Kanskje det faktiske tapet Glover Teixeira hadde mot Jon Jones nylig svir like mye som Phil Davis’ nestentap. Glover Teixeira hadde alle de tingene man ser etter i en tittelutfordrer. Ikke tapt en kamp siden 2006, mer enn halvparten av seierne på knockout og det UFCs kommentator Joe Rogan kaller “crazy stupid knockout power”. Det er noe grusomt tiltrekkende ved tittelutfordrere som kan avslutte hvem som helst med ett slag. Noen gikk så langt som å spekulere i om Teixeira kunne være den tøffeste utfordreren Jon Jones kommer til å møte. Nå gikk da det ikke slik, som vi vet.

Må nok dra noen Anderson Silvaer

Glover Teixeira ble avkledd av Jon Jones, du vet, sånn metaforisk. Jon Jones dro en Anderson Silva og valgte å slå Teixeira der alle trodde Teixeira hadde sine beste sjanser, innenfor bokserekkevidde og i klinsj. Det hele ble så ille at Glover Teixeira begynte å si unnskyld til trenerne sine mellom runde fire og fem, mens treneren til Jones, Greg Jackson, fortalte Jones at kampen var et mesterverk, “a real beauty to behold!”. Kontrasten var stor. For å noensinne få en ny sjanse mot Jon Jones kan ikke Glover Teixeira bare vinne kampene sine, han må nok dra noen Anderson Silvaer.

Les også: Fire perspektiver på UFC 179

Leave A Comment