Ukas Roundup: Uke 8

Nok en uke har gått, og vi fikk UFC 170 hvor DC skulle ta igjen for grinekommentarer, og Rousey skulle forsvare beltet sitt mot Sarah McMann. Dette og mer kan du lese om i denne ukas roundup.

Det har vært en forholdsvis stille uke i MMA-verden, med lite nytt å rapportere utover stevner. Derfor er denne ukas roundup sentrert rundt det viktigste i MMA, nemlig kampene.

Ny seier for Thomas Formo

Norske Thomas Formo gikk denne uken kamp ved EUMMA 8, og vant på armbar i første runde. Han er nå oppe i 3 – 1, og motstanderen Harun Kina er nede i 4 – 9. Kampen gikk for øvrig på Viasat Sport, noe som kan tyde på at MMA er i ferd med å bevege seg videre inn i norsk media. VG har skrevet sak om Formo, og den kan du lese her.

UFC 170

UFC 170 er vel overstått, og det bød ikke på noen særlig store overraskelser. Det var vel et av de kjipeste pay-per-view-kortene på lenge, selv om det var et par kamper som var mer enn underholdende nok. Trenden med at nesten alle kampene går full tid ble heldigvis brutt, og hele fire av fem kamper på hovedkortet ble stoppet.

Stephen Thompson vs Robert Whittaker

Den første kampen på kortet var også en av de mest underholdende. Stephen Thompson startet kvelden med å knocke ut TUF: Smashes-vinner Robert Whittaker, selv om det i forkant av kampen var snakk om at det var Whittaker som hadde knockout-power. Det er uansett en herlig måte å starte en event på, og entusiasmen for et egentlig middelmådig kort begynte å vokse.

Robert_Whittaker_vs._Stephen_Thompson_1

Mike Pyle vs TJ Waldburger

Den neste kampen ut var veteranen Mike Pyle mot TJ Waldburger. Den kampen endte med en velfortjent knockoutseier til Pyle i tredje runde. Herb Dean kompenserte for tidlig stopp i Faber vs Barao-kampen, og lot kampen gå en liten stund lenger enn den burde. Mike Pyle gjorde uansett en av sine beste opptredener så langt, til tross for at han er nærmere 40 enn 30.

Mike_Pyle_vs._T.J._Waldburger_fINISH-1 (1)

Rory MacDonald vs Demian Maia

Rory Macdonald trengte en seier for å havne på rett vei etter det temmelig hårfine tapet mot Robbie Lawler, og denne gangen var det Demian Maia UFC satte foran ham. MacDonalds overlegne cardio ble avgjørende, og han leverte to knallrunder mot en utslitt Maia etter å ha tilbragt mye av den første under motstanderen. Det var den eneste kampen på kortet som gikk til full tid, men det var også den beste, så det gikk greit.

Rory_MacDonald_vs._Demian_Maia_END_OF_3RD

Daniel Cormier vs Patrick Cummins

Det var vel egentlig ingen som trodde at Patrick Cummins hadde en sjanse mot DC, men det som kanskje var overraskende for noen var at DC ikke vant kampen ved å gnikke den svette magen sin mot motstanderen i tre runder. Etter enkelte kommentarer om grining på bryterommet, mente DC at det var en personlig kamp, så han smørte tykt på og slo ut Cummins i første runde. Dette betyr at DC fortsatt er på god vei mot en tittelkamp i lett tungvekt, selv om en kamp mot en fighter som UFC-debuterer i sin femte MMA-kamp kanskje ikke sender han den veien like fort som han kanskje skulle ønske.

Daniel_Cormier_vs._Pat_Cummins_1

Ronda Rousey vs Sarah McMann

Den største overraskelsen på kortet kom i hovedkampen. Ronda Rousey fikk nemlig sin første seier på TKO, og også sin første seier på noe annet enn armbar. Rousey droppet McMann med et kne til kroppen, og fulgte opp med noen slag i hodet hennes, før dommeren steppet inn. Rousey begynner å gå tom for verdig motstand i UFC, og det må være lov å gå og håpe litt på en toppkamp mot bolemonsteret Cyborg (som Ronda selv foretrekker å kalle “Cryborg”).

 Ronda_Rousey_vs._Sara_McMann_2

Leave A Comment